20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν μόνο ψηλότερα

Ειδήσεις Ελλάδα

To 11,46% που έλαβε το ΠαΣοΚ στις εκλογές του Μαΐου κινείται, οριακά, στη σφαίρα του «ισχυρού διψήφιου ποσοστού» που επιζητούσε η ηγεσία του. Ωστόσο, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί, όπως λέγεται, μια ισχυρή βάση εκκίνησης της προσπάθειας που καταβάλλει ο Ν. Ανδρουλάκης για την ολική επαναφορά του ΠαΣοΚ στο πολιτικό σκηνικό. Τι παραπάνω μπορεί να προσδοκά η Χαριλάου Τρικούπη από τις κάλπες του Ιουνίου; Οι επιτελείς του προέδρου του ΠαΣοΚ θέλουν να αποφύγουν το «χειρότερο σενάριο», το οποίο πάντως θεωρούν ότι δεν έχει πιθανότητες, και δεν κρύβουν ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους υπάρχει η προσδοκία για την «έκπληξη». Προτιμούν, όμως, να κάνουν τους σχεδιασμούς τους με βάση το σενάριο που θεωρούν «ρεαλιστικό».

Το σενάριο που δεν θέλουν να σκέφτονται οι επιτελείς του κ. Ανδρουλάκη είναι τα ποσοστά του ΠαΣοΚ να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ή να παρουσιάσουν μια μικρή αύξηση. Στην περίπτωση αυτή δεν αναμένονται αναταράξεις, ωστόσο θα υπάρξει υποχώρηση του κλίματος αισιοδοξίας που επικρατεί και ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να ανεβάσει τα δικά του ποσοστά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στην Κεντροαριστερά δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Στον αντίποδα αυτό του σεναρίου βρίσκεται το σενάριο-έκπληξη, δηλαδή να καταφέρει το ΠαΣοΚ να πλησιάσει σε απόσταση ανάσας τον ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και να τον ξεπεράσει. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν γραφτεί οριστικά οι τίτλοι τέλους των «πέτρινων χρόνων» της παράταξης, που θα μπορεί να οραματίζεται και να σχεδιάζει την επιστροφή της στη διακυβέρνηση της χώρας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δείχνουν να κάνουν τους σχεδιασμούς τους με βάση το «ρεαλιστικό» σενάριο. Χωρίς να παραγνωρίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν από τον εφησυχασμό καθώς, εκτός των άλλων, στις επικείμενες εκλογές δεν υπάρχει το κυνήγι του σταυρού από τους υποψήφιους βουλευτές. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ θα ήταν ευχαριστημένοι με ένα ποσοστό που θα κινείται στα επίπεδα του 14%. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα θα δείξει ότι το ΠαΣοΚ έχει μπει σε τροχιά ανόδου και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στην περίπτωση αυτή θα είναι απλά θέμα χρόνου η κατάληψη της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό