22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στη φυλακή τέσσερα άτομα για το κύκλωμα νόθευσης ποτών – Μεταξύ τους ο «αρχηγός»

Ειδήσεις Ελλάδα

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δράση στη νοθεία καυσίμων και ποτών.

Μεταξύ αυτών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι και ένας 62χρονος, που του αποδίδεται ρόλος αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του στην αρμόδια ανακρίτρια, όσα του καταλογίζονται.

Στη δικαστική λειτουργό απολογήθηκαν σήμερα συνολικά 12 κατηγορούμενοι από τους 20 που συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης, ενώ αύριο Τρίτη (12/3) θα οδηγηθούν στα δικαστήρια για να απολογηθούν οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία, χημικών προϊόντων με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η ζημιά από τη δράση της οργάνωσης ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, από διαφυγόντες φόρους και δασμούς.

Ελεύθερη η πρώην παίκτρια ριάλιτι

Την ίδια ώρα οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα εργαζόμενη σε πρατήριο καυσίμων, γνωστή από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό παιχνίδι, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

«Η εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους. Εξαρχής δήλωνε αθώα. Και ότι δεν έχει καμία γνώση για καμιά αξιόποινη πράξη. Ήταν απλά άτυχη», τόνισε ο δικηγόρος της Δημήτρης Ζορμπάς, μιλώντας στο flash.gr.

Ο συνήγορος της κοπέλας ανέφερε ότι ήταν άτυχη διότι δούλευε στη βάρδια που η Αστυνομία έκανε την επιχείρηση στο εν λόγω πρατήριο υγρών καυσίμων. «Στην απολογία της είπαμε ότι δούλευε, είχε προσληφθεί τον Δεκέμβρη περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2023, εργαζόταν στο ταμείο της επιχείρησης, δεν είχε σχέση με τις βενζίνες και τα καύσιμα, ήταν μόνο στην παροχή παραστατικών τιμολογίων και αποδείξεων. Και για το πλυντήριο που είχε το βενζινάδικο και για τα εμπορεύματα που είχε το βενζινάδικο», πρόσθεσε.

«Δεν είχε οπτική επαφή με τις δεξαμενές και τα βυτιοφόρα αλλά και να είχε επαφή οπτική πώς να γνωρίζει ότι το καύσιμο που εισέρχεται στην δεξαμενή είναι κανονικό ή νοθευμένο. Και αν γνώριζε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη θα είχε παραιτηθεί από πριν, θα έχει αποχωρήσει. Εννοείται ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται σε αυτό πρατήριο υγρών καυσίμων. Νιώθει πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη ψυχικά και σωματικά. Εντάξει της έφυγε το άγχος, αν και ήταν άνετη, γενικά και προετοιμασμένη για το τι θα ακολουθήσει. Γενικά η απολογία ήταν πολύ σύντομη και ακόμη και ο ίδιος ο εισαγγελέας απορούσε γιατί συνελήφθη η εντολέας μου», κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό