23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στη φυλακή και 10ος ύποπτος

Ειδήσεις Ελλάδα

Το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας αποφάσισε σήμερα ότι ο 10ος ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο (Crocus City Hall) στις 22 Μαρτίου πρέπει να τεθεί υπό κράτηση μέχρι τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης, ανέφερε το δικαστήριο με ανακοίνωση του στο Telegram.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι στον Γιουσούφ Ζοντά Γιακουμπγιονί Νταφλατκόν, με καταγωγή από το Τατζικιστάν, ασκήθηκαν κατηγορίες βάσει της ρωσικής νομοθεσίας περί τρομοκρατίας.

Ο ISIS επιβεβαίωσε συλλήψεις

O ISIS επιβεβαιώνει τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών που σχετίζονται με το μακελειό στη Μόσχα, στο συνεδριακό κτίριο Crocus. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται ότι συνελήφθησαν στη Ρωσία τέσσερα μέλη του, δράστες της φονικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα.

Η al-Nabaa, η εβδομαδιαία εφημερίδα της τζιχαντικής οργάνωσης, επιβεβαιώνει πως «τέσσερις μαχητές, που είναι στρατιώτες του χαλιφάτου», επιτέθηκαν στην αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας. Τρεις από αυτούς χρησιμοποίησαν μυδραλιοβόλα ενώ ο τέταρτος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την al-Nabaa, που δημοσιοποιήθηκε στα κανάλια του Ισλαμικού Κράτους στην εφαρμογή Telegram.

Οι επιτιθέμενοι αποτέλεσαν στη συνέχεια στόχο μιας «καταδίωξης» από χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις η οποία τελείωσε με την «περικύκλωσή» τους σε ένα δάσος. «Μακάρι ο Θεός να τους απελευθερώσει από την αιχμαλωσία τους», ανέφερε η al-Nabaa.

Δύο από τους υπόπτους που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην πολύνεκρη επίθεση την Παρασκευή στη Μόσχα είχαν ταξιδέψει ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, από την οποία αναχώρησαν μαζί με αεροπλάνο στις 2 Μαρτίου για να επιστρέψουν στη Ρωσία, όπως είπε στο AFP πηγή των τουρκικών αρχών ασφαλείας.

«Τα δύο άτομα ήταν ελεύθερα να ταξιδέψουν ανεμπόδιστα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ελλείψει εντάλματος σύλληψης εις βάρος τους», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό