23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στη δημοσιότητα βίντεο με μια Γαλλοϊσραηλινή όμηρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χαμάς έδωσε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα βίντεο με μια από τις ομήρους που συνέλαβε κατά την αιφνιδιαστική επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στο βίντεο η γυναίκα, η οποία έχει τραυματιστεί στο χέρι και ένα άγνωστο μέλος ιατρικού προσωπικού φαίνεται να περιποιείται το τραύμα της, δηλώνει ότι είναι η 21χρονη Μία Σεμ και ζητεί να επιστρέψει στην οικογένειά της «το ταχύτερο δυνατό». Η Σεμ βρισκόταν στο φεστιβάλ Supernova, όπου εκατοντάδες σκοτώθηκαν από τους ενόπλους της Χαμάς.

Εκπρόσωπος της οικογένειάς της, η οποία βρισκόταν μεταξύ ομάδας οικογενειών από τη Γαλλία που απηύθυναν έκκληση την περασμένη εβδομάδα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να βοηθήσει να αφεθούν ελεύθεροι οι συγγενείς τους, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται γι’ αυτήν στο Reuters.

Τουλάχιστον 199 Ισραηλινοί και ξένοι απήχθησαν από ενόπλους της Χαμάς και κρατούνται ως όμηροι μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 άνθρωποι, ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών σε μία μόνον ημέρα στην 75χρονη ιστορία του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την οικογένεια της Σεμ και καταδικάζει τη Χαμάς. Επίσης αναφέρει ότι χρησιμοποιεί «όλες τις πληροφορίες και τα επιχειρησιακά μέτρα» για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

«Στο βίντεο, η Χαμάς προσπαθεί να παρουσιαστεί ως μια ανθρώπινη οργάνωση, ενώ ευθύνεται για τον φόνο και την απαγωγή μωρών, γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων», τονίζει επίσης.

«Δεν είναι όμηροι, αλλά φιλοξενούμενοι»

Νωρίτερα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, είχε ανακοινώσει ότι οι μη Ισραηλινοί απαχθέντες την 7η Οκτωβρίου είναι «φιλοξενούμενοι», οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Live – Όλες οι εξελίξεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό