18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στη δημοκρατία μας δεν είναι ανεκτή η βία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν ταιριάζουν στην Πολιτεία μας», τονίζει με δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι «πλήττουν ανεπίτρεπτα την κοινή μας συμβίωση και τις θεμελιώδεις αρχές της».

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Σε μια δημοκρατία ίσης ελευθερίας, σεβασμού του άλλου ως προσώπου και πλουραλισμού δεν είναι ανεκτή η βία, πρακτική και συμβολική, σε πολίτες και πολιτικά πρόσωπα για την ταυτότητα και τις επιλογές τους».

Ειδικότερα, στη δήλωσή της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Σε μια δημοκρατία ίσης ελευθερίας, σεβασμού του άλλου ως προσώπου και πλουραλισμού δεν είναι ανεκτή η βία, πρακτική και συμβολική, σε πολίτες και πολιτικά πρόσωπα για την ταυτότητα και τις επιλογές τους. Τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν ταιριάζουν στην Πολιτεία μας. Πλήττουν ανεπίτρεπτα την κοινή μας συμβίωση και τις θεμελιώδεις αρχές της».

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου (09/03) δύο τρανσέξουαλ δέχθηκαν σοκαριστική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με δεκάδες νεαρούς να προπηλακίζουν και να καταδιώκουν τα δύο άτομα.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.

Οι δράστες συνέχισαν να προπηλακίζουν τα δύο τρανσέξουαλ άτομα ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό