17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στη δίνη της πύρινης λαίλαπας για πέμπτη ημέρα- LIVE χάρτης από τις πυρκαγιές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πύρινος εφιάλτης στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζεται για 5η ημέρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος «εχθρός» τους είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη «ξεπηδούν» συνεχώς νέες διάσπαρτες εστίες κατά μήκος όλων των χωριών δυτικά του νομού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα δυτικά, δηλαδή προς τον νομό Ροδόπης. 

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία υπάρχει φυσικά για το μέτωπο στη Δαδιά, αλλά και για τη Σαμοθράκη όπου χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, όπου το πεζοπόρο τμήμα περπατούσε τρεις ώρες ώστε να προσεγγίσει το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της δύσκολης κατάστασης από τις 2:30 τα ξημερώματα έκλεισε η Εγνατία Οδός. Νωρίς το πρωί, στον Κόμβο της Μάκρης, είχαν συγκεντρωθεί αυτοκίνητα εκδρομέων, με τουρκικές, γαλλικές, γερμανικές πινακίδες, οι οποίοι προσπαθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μάλιστα, οι συστάσεις των αστυνομικών στους τουρίστες ως εναλλακτική διαδρομή είναι να μπουν στη Βουλγαρία, να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη μέσω Σόφιας ή Νυμφέου και μετά να κατευθυνθούν στην Ηγουμενίτσα, με τους περισσότερους να περιμένουν μήπως ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος.

 

πηγή newsit.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό