16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στη Γρανάδα ο Ζελένσκι, περισσότερη στρατιωτική βοήθεια υποσχέθηκε ο Σάντσεθ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε την Πέμπτη «ενότητα» από τους Ευρωπαίους ηγέτες απέναντι στις υβριδικές ρωσικές επιθέσεις που θεωρεί ότι θα υπάρξουν αυτόν τον χειμώνα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και της ΕΕ στη Γρανάδα, όπου συναντήθηκε αρχικά με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος του υποσχέθηκε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια.

I had a fruitful meeting with @sanchezcastejon.

We discussed the new military aid package that includes additional air defense capabilities, artillery, and anti-drone systems.

We are getting ready to open Ukraine’s EU accession talks during the Spanish EU Presidency. I am…

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) October 5, 2023

Το πακέτο περιλαμβάνει «πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας, πυροβολικό και συστήματα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών». Σύμφωνα με πηγές του Moncloa, ο Σάντσεθ υποσχέθηκε περισσότερη βοήθεια ενόψει της νέας ρωσικής επίθεσης που αναμένεται τον χειμώνα, αν και δεν διευκρινίστηκε τι είδους βοήθεια θα είναι αυτή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση, η οποία διήρκεσε μισή ώρα, ήταν «πολύ εγκάρδια» και δήλωσαν ότι ο Σάντσεθ θα πραγματοποιήσει και άλλες διμερείς συναντήσεις με τη Φινλανδία και τη Λευκορωσία.

Σε μήνυμά του στο X, πρώην Twitter, ο Ζελένσκι εξήγησε ότι συζήτησαν επίσης την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. «Ευχαριστώ την Ισπανία για την υποστήριξη των στόχων μας», έγραψε.

Συζήτησαν επίσης μέτρα για την παροχή στην Ουκρανία ενεργειακού εξοπλισμού καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, καθώς και τη λειτουργία του διαδρόμου σιτηρών. Ευχαρίστησε τον Σάντσεθ και την ισπανική κοινωνία για “όλη την υποστήριξη και την ξεκάθαρη καταδίκη της ρωσικής επίθεσης” κατά της χώρας του. Λίγο πριν από αυτή τη διμερή συνάντηση, ο Σάντσεθ τόνισε την προθυμία της Ισπανίας και της ΕΕ να «υποστηρίξουν και να στηρίξουν την Ουκρανία μέχρι το τέλος του πολέμου».

: RTVE

Διαβάστε ακόμη

Κ. Μητσοτάκης: Στη Γρανάδα για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο- Οι θέσεις και τα μηνύματα της Αθήνας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό