21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στη Γερουσία το νομοσχέδιο για τους τρανς αθλητές-φοιτητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη (20/4) νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών που αποσκοπεί στην απαγόρευση των τρανς γυναικών και κοριτσιών να αγωνίζονται σε σχολικά αθλήματα.

Η Βουλή ψήφισε το μέτρο με ψήφους 219-203, αλλά έχει λίγες πιθανότητες να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το μεροληπτικό και υποσχέθηκε να ασκήσει βέτο εάν χρειαστεί.

Ωστόσο, η ψηφοφορία ήταν μια νίκη για τον Πρόεδρο της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι, ο οποίος ελπίζει να διατηρήσει ενιαία τη στενή Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία του, καθώς πλησιάζει ο αγώνας για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας και η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα άλλαζε το νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα που είναι γνωστός ως «Τίτλος IX» και απαιτεί το φύλο του μαθητή «να βασίζεται στην αναπαραγωγική βιολογία και τη γενετική του ατόμου κατά τη γέννηση».

Θεσπισμένος το 1972, ο «Τίτλος IX» απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση το φύλο σε εκπαιδευτικά προγράμματα ή δραστηριότητες που λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και άνοιξε την πόρτα σε περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό.

«Οι Δημοκράτες έχουν οπισθοδρομήσει τόσο πολύ προς τα πίσω που είναι πρόθυμοι να διαγράψουν τα δικαιώματα για τα οποία οι γυναίκες αγωνίστηκαν δεκαετίες για να αποκτήσουν, όλα για να ανυψώσουν τους βιολογικούς άντρες στην κορυφή των γυναικείων βάθρων. Η ακεραιότητα του γυναικείου αθλητισμού πρέπει να προστατευθεί», είπε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Γκρεγκ Στίουμπ, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο.

Η Δημοκρατική εκπρόσωπος Πραμίλα Τζέιπαλ, η οποία είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι μεγαλώνει μια τρανς κόρη, υπογράμμισε: «Αυτό το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια βίαιη εκστρατεία μίσους εναντίον παιδιών που θέλουν απλώς να παίξουν με τους φίλους τους».

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε τη Δευτέρα (17/4) ότι το νομοσχέδιο θα απαγορεύει ουσιαστικά την πρόσβαση στον αθλητισμό για τρανς μαθητές, ακόμη και σε επίπεδο δημοτικού σχολείου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό