16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στη Βρετανία διστάζουν να ασφαλίσουν τα κινεζικά αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην απόκτηση ασφαλιστικής κάλυψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά την απουσία εγγενών ελαττωμάτων στα ίδια τα οχήματα.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει γίνει μάρτυρας μιας έξαρσης των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ωστόσο οι ασφαλιστές επιδεικνύουν απροθυμία στην αναδοχή αυτών των νέων μοντέλων EV για διάφορους λόγους.

Η απροθυμία των ασφαλιστών πηγάζει από τις ανησυχίες σχετικά με το δυνητικά υψηλό κόστος επισκευής, τις ανεπαρκείς τεχνικές πληροφορίες και τους μεγάλους χρόνους παράδοσης των ανταλλακτικών που σχετίζονται με τα κινεζικά EV.

Μοντέλα όπως το BYD Seal, το GWM Ora 03 και ορισμένα μοντέλα MG έχουν επισημανθεί ως ιδιαίτερα δύσκολα στην ασφάλιση, σύμφωνα με έκθεση του Auto Express.

Η Thatcham Research, μια εταιρεία πληροφοριών κινδύνου που χρηματοδοτείται από τη βρετανική ασφαλιστική βιομηχανία, αποδίδει αυτή την ανησυχία στην έλλειψη κατανόησης των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών σχετικά με τις ευρωπαϊκές διαδικασίες επισκευής.

Παρά τις προσπάθειες διόρθωσης της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που έχουν ληφθεί από τους κατασκευαστές για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας ανταλλακτικών, οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται.

Επιπλέον, οι διαφορές μεταξύ των τιμών εργασίας στην Κίνα και την Ευρώπη περιπλέκουν περαιτέρω τα πράγματα, καθιστώντας ενδεχομένως ορισμένες επισκευές οικονομικά ασύμφορες.

Με τους διαφαινόμενους δασμούς να επηρεάζουν ενδεχομένως την ανταγωνιστικότητα των κινεζικών ηλεκτρικών στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων καθίσταται όλο και πιο κρίσιμη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό