23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κοινοβουλευτικό κατώφλι πέρασε το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως  για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου τομέα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως “τομή” από τα κυβερνητικά χείλη.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα έκανε σχετική ανάρτηση στο TikTok το βράδυ της Τρίτης, κάνοντας λόγο για δρομολόγηση μιας “μεγάλης επανάστασης”.

Το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει πως με το σχέδιο νόμου εκσυγχρονίζεται η διαδικασία επιλογής των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου και την ίδια ώρα διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο για τη διαρκή αξιολόγησή τους.

Το νομοσχέδιο αφορά περισσότερες από 600 θέσεις προέδρων, αντιπροέδρων, διοικητών, αναπληρωτών διοικητών, υποδιοικητών, διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου. Συμπεριλαμβάνονται τα νομικά πρόσωπα των οποίων οι αρμοδιότητες εκτείνονται σε όλη την επικράτεια, καθώς και τα νοσοκομεία.

Στόχος είναι, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η αναβάθμιση των απαιτήσεων για κάθε θέση, ώστε τα στελέχη που θα επιλέγονται να έχουν αυξημένα προσόντα και ικανότητες, η αποτελεσματικότητα του συστήματος μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών και η αξιολόγηση των διοικήσεων, με δυνατότητα οικονομικής επιβράβευσης σε περίπτωση επίτευξης στόχων, και δυνατότητα παύσης θητείας σε περίπτωση μη επίτευξής τους.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο:

https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=3d5639f0-5c21-4590-93d3-b0a6000d9a6d

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό