18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στην κορυφαία δεκάδα η Αθήνα- Η θέση της

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην κορυφαία δεκάδα των ελκυστικότερων προορισμών του κόσμου για events και συναντήσεις περιλαμβάνεται πλέον η ελληνική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα ανέβηκε οχτώ θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον συνεδριακό τουρισμό για το 2022. Πλέον βρίσκεται μέσα στην κορυφαία δεκάδα, στην 8η θέση της κατάταξης, όπως αυτλη διαμορφώνεται με βάση την αξιολόγηση της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (International Congress and Convention Association – ICCA).

Οι καλές επιδόσεις της Αθήνας στο συνεδριακό τουρισμό αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ICCA. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2022 η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξένησε συνολικά 109 διεθνή συνέδρια στα οποία συμμετείχαν 40.000 επισκέπτες, αφήνοντας στην πόλη έσοδα ύψους 87 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την αναφορά της ICCA, κάθε σύνεδρος ξοδεύει 2.162 ευρώ κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην πόλη, ποσό κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που ξοδεύει ένας απλός επισκέπτης.

Κ. Μπακογιάννης: Αναγνώριση μιας μεγάλης προσπάθειας

«Η 8η θέση της Αθήνας στον παγκόσμιο συνεδριακό τουρισμό είναι η αναγνώριση μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων για την ισχυροποίηση του προορισμού σε αυτόν τον απαιτητικό τομέα. Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου, η Αθήνα προβάλλεται δυναμικά στις διεθνείς αγορές, διεκδικεί και κερδίζει συνέδρια, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία. Τα νούμερα που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων για την πόλη είναι ενδεικτικά του μεγέθους αυτής της διάκρισης που μόνο περήφανους μπορεί να μάς κάνει», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, ο συνεδριακός τουρισμός ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά και τη βιωσιμότητα του προορισμού, καθώς τα συνέδρια και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Ο Δήμος Αθηναίων πέτυχε τη δυναμική προβολή της Αθήνας στην έκθεση-ορόσημο του Συνεδριακού Τουρισμού IMEX 2023, που πραγματοποιήθηκε από 23-25 Μαΐου στη Φρανκφούρτη, κατά την οποία εξειδικευμένα στελέχη του, πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του κλάδου. Η αποστολή της Αθήνας, από το επίσημο σημείο προβολής της στο Περίπτερο του ΕΟΤ, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της πόλης ως ιδανικού προορισμού για συνέδρια, συναντήσεις και εκδηλώσεις σε επαγγελματίες του τουρισμού που επισκέφθηκαν την έκθεση. Η ομάδα πραγματοποίησε περισσότερες από 50 επαγγελματικές συναντήσεις με εκπροσώπους της συνεδριακής αγοράς», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της κορυφαίας κατάταξης έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού IMEX στη Φρανκφούρτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό