28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Στην Κομοτηνή ο Τσαβούσογλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία δήλωσε: «Ερχομαι στην Ελλάδα με θετική ατζέντα». «Τους υποδεχτήκαμε θετικά, και περιμένουμε την ίδια προσέγγιση από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.

Η απόφαση του Τούρκου υπουργού να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη και στη συνέχεια να μεταβεί στην Αθήνα -αν και παραδοσιακά στο παρελθόν ακολουθούνταν η αντίθετη διαδρομή- προκαλεί προβληματισμό. 

Παράλληλα έχει ενδιαφέρον ποια ρητορική θα υιοθετήσει απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα. Πάντως σε tweet  με αφορμή την επίσκεψή του στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή γράφει: «στην Ελλάδα για να συναντήσουμε μέλη της τουρκικής μειονότητας» και «να συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου από την Αλεξανδρούπολη  μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή, όπου επισκέφτηκε το τουρκικό προξενείο. Επόμενη στάση είναι το μειονοτικό γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ.

Έπειτα αναμένεται να  πραγματοποιήσει επίσκεψη στο μειονοτικό χωριό Θάμνα Ροδόπη ενώ η ιδιωτική επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη Θράκη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, χθες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων χαρακτήρισε τον κ. Τσαβούσογλου, «ανεπιθύμητο» και ίσως γι’ αυτό να ακυρώθηκε η επίσκεψη του στην ορεινή Ξάνθη, όπου βρίσκονται από Πομακοχώρια.

 Έπειτα θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου αύριο θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό