15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στην Ιταλία η αναμέτρηση Μασκ- Ζάκερμπεργκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αγώνας στο «κλουβί» μεταξύ του ιδιοκτήτη του X και της Tesla,Έλον Μασκ και του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα γίνει τελικά και θα διεξαχθεί στην Ιταλία.

Αυτό αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του Χ σε μήνυμά του στα social media, στο οποίο γράφει ότι έχει ήδη μιλήσει για αυτό με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και με τον Υπουργό Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο, τροφοδοτώντας για άλλη μια φορά τις φήμες για πιθανή συνάντηση στο Κολοσσαίο, καθώς αναφέρθηκε σε μια «επική τοποθεσία». Ωστόσο, ο Σαντζουλιάνο απέρριψε κάθε υπόθεση ως προς αυτό, ενώ επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση θα γίνει στην Ιταλία αλλά όχι στη Ρώμη. Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, η αναμέτρηση δεν αποκλείεται να γίνει στην Πομπηία.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Έλον Μασκ, αφού διάβασε στο Twitter την πιθανότητα η Meta να λανσάρει τη δική της έκδοση του Twitter, φέρεται να σχολίασε ότι ήταν ανοιχτός σε έναν «αγώνα πάλης σε κλουβί» με τον Ζάκερμπεργκ.

Για τους αμύητους, το «αγώνισμα κλουβιού», ή «μάχη κλουβιού», είναι χαρακτηριστικό των μικτών πολεμικών τεχνών (Mma).

Και αν η ιστορία θα μπορούσε να είχε τελειώσει με μια ακόμη πρόκληση από τον Μασκ που προοριζόταν να καταλήξει στη λήθη, παραδόξως ο Ζάκερμπεργκ αποδέχτηκε την πρόκληση, αφήνοντας τους χρήστες έκπληκτους. Ο Ζάκερμπεργκ με τη σειρά του απάντησε: «Στείλε μου την τοποθεσία» και πρότεινε την 26η Αυγούστου ως ημερομηνία του αγώνα.

Τότε κανείς δεν ήξερε εάν και πότε θα γίνει ο αγώνας ή αν ήταν απλώς ένας ηλίθιος διαδικτυακός διάλογος μεταξύ δισεκατομμυριούχων. Μέχρι που προχθές, Κυριακή, ο Μασκ ανακοίνωσε στο Χ ότι «ο αγώνας Μασκ εναντίον Ζάκερμπεργκ θα μεταδοθεί ζωντανά στο X. Ολα τα έσοδα θα πάνε στους βετεράνους του στρατού».

Μια μέρα μετά, δηλαδή χθες, ο Μασκ ανέβασε καινούργια ανάρτηση: «Η ακριβής ημερομηνία ακόμη είναι άγνωστη. Θα κάνω μαγνητική στον αυχένα και στην πλάτη μου αύριο και μπορεί να χρειαστώ χειρουργείο προτού μπορέσει να λάβει χώρα ο αγώνας. Θα ξέρω αυτή την εβδομάδα».

Πολεμικές τέχνες

Πάντως οι δυο μεγκα-δισεκατομμυριούχοι διασκεδάζουν με τις πολεμικές τέχνες και τους αγώνες. Πέρυσι ο Μασκ δήλωνε ότι είχε δώσει έναν αγώνα σούμο που του προκάλεσε «οκτώ χρόνια πόνους και χειρουργική επέμβαση σε  δύο σπονδύλους». Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν ανοίξει ακόμη και στοιχήματα στον ιστότοπο της BetOnline, κάνοντας τη σύγκρουση αληθινή: ο Μασκ (51 ετών) θα είχε μεγαλύτερο βάρος με το μέρος του, έχοντας κάνει τζούντο.

Ο Ζάκερμπεργκ (39 ετών) από την άλλη καυχιέται για ένα χρυσό μετάλλιο στον αγώνα Brazilian Jiu Jitsu και ένα ασημένιο στην ομάδα San Jose Guerrilla Jiu Jitsu. Ο Ιλον Μασκ ζυγίζει 85 κιλά κι έχει ύψος 1,87 ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι 70 κιλά και 1,71. Αυτά τα στοιχεία έχουν αξία μόνο σε πυγμαχικούς αγώνες. Και, πράγματι, οι δύο δισεκατομμυριούχοι, μην έχοντας τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους, αποφάσισαν να πλακωθούν στο ξύλο.

Θα  αλληλοδέρνονται γυμνόστηθοι

Ο Ζάκερμπεργκ έχει χόμπι να παρακολουθεί πολεμικές τέχνες και έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του να προπονείται με επαγγελματίες του αθλήματος.

Η ιδέα ότι τα δύο παγκόσμια «αφεντικά» των εταιριών τεχνολογίας θα μπουν σε ένα κλουβί και θα αλληλοδέρνονται γυμνόστηθοι είναι μια παρωδία, αλλά στην Αμερική γίνονται φιλότιμες προσπάθειες να ανακαλύψουν ένα βαθύτερο κρυμμένο νόημα πίσω από αυτή τη γελοιότητα.

Ο Αντριου Ράινερ, καθηγητής  στο πανεπιστήμιο Towson, δήλωσε στους «New York Times» ότι όλο αυτό είναι «συμπεριφορές που θέλουν να αναβιώσουν την έννοια της αντρικής τιμής από τις οποίες η αμερικανική ποπ κουλτούρα έχει απομακρυνθεί».Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε πάντως ότι είχε «μια μακρά και φιλική συνομιλία με τον Ελον Μασκ, μιλήσαμε για το κοινό πάθος για την ιστορία της αρχαίας Ρώμης. Συζητάμε πώς να διοργανώσουμε μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, με σεβασμό και πλήρη προστασία των ιστορικών χώρων. Δεν θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη, αλλά κυρίως προβλέπεται ότι ένα μεγάλο ποσό, πολλά εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθεί σε δύο σημαντικά ιταλικά παιδιατρικά νοσοκομεία για την ενίσχυση της επιστημονικής  έρευνας για την καταπολέμηση ασθενειών που προσβάλλουν τα παιδιά».

Είναι αυτονόητο ότι ο διαδικτυακός κόσμος έχει ήδη διχαστεί για το ποιος θα μπορούσε να είναι το φαβορί σε μια φυσική σύγκρουση μεταξύ του ιδρυτή της Tesla και του ιδρυτή της Meta.

Το ερώτημα που κάνουν όλοι τώρα είναι: ποιο θα είναι το «επικό μέρος» που θα υποδείξει ο Μασκ ως το χώρο για τη σύγκρουση με τον Ζάκερμπεργκ. Ωστόσο, ο αγώνας δεν θα γίνει στη Ρώμη, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι φήμες που έδιναν ήδη ως «νικητή» το Κολοσσαίο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό