16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Στην Ελλάδα πανηγύριζα τον τίτλο μόνος μου σ’ ένα άγνωστο μπαρ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού Copa del Rey, ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Μαγιόρκα δεν ήταν κάποιος απ’ τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να επαναφέρει τους Βάσκους στην κορυφή έπειτα από 40 χρόνια και ο τίτλος, δικαιωματικά του ανήκει.

Η Μπιλμπάο επικράτησε στα πέναλτι (1-1 κ.δ., 4-2 πεν.) της Μαγιόρκα και στέφθηκε κυπελλούχος Ισπανίας, 40 χρόνια μετά και οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι. Ο άνθρωπος του τελικού ήταν ο προπονητής των Βάσκων, Ερνέστο Βαλβέρδε, που είναι ο υπαίτιος για την επάνοδο της Αθλέτικ.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς του ίδιου και της ομάδας του, κάνοντας την σύγκριση με τις εποχές που βρισκόταν στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

«Αρνήθηκα να σκεφτώ τους πανηγυρισμούς πριν τον τελικό, τώρα θα τους σκεφτώ. Στην Ελλάδα, όταν κατακτούσαμε έναν τίτλο, πήγαινα σε ένα άγνωστο μπαρ στην Αθήνα για να φάω κάτι μαζί με μια μπύρα και ο ιδιοκτήτης μου έλεγε: “Τι κάνεις εσύ εδώ;”».

Στην Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, μένοντας στις καρδιές των Πειραιωτών. Ακολούθησε η Μπαρτσελόνα με 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ, που είχε κερδίσει και με την Μπιλμπάο την σεζόν 2015-16. Μετά το 2020 και την απομάκρυνσή του, απ’ τους «μπλαουγκράνα» δεν συνέχισε σε κάποιον πάγκο, μέχρι που ήρθε η πρόταση των Βάσκων. Δεν αρνήθηκε (και πάλι καλά) και ιδού τα αποτελέσματα, με την Αθλέτικ να κυνηγάει και την έξοδο στο Champions League, αφού βρίσκεται στην 5η θέση, μόλις, 2 βαθμούς πίσω απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό