16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στην Ελλάδα ο Άντονι Μπλίνκεν το Σάββατο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα βρεθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flash.gr ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα το Σάββατο και θα συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. 

Η συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν αποκλείεται να γίνει στα Χανιά όπου θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός ενώ δεν αποκλείεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών να επισκεφθεί και τη Σούδα. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες το επίσημο αίτημα (Letter of Request) για την απόκτηση 20 μαχητικών F-35 και πλέον αναμένει την επίσημη απάντηση (Letter of Acceptance) 

Ο κ. Μπλίνκεν έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον ομόλογό του, της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, όπως ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, δήλωσε.   

Ο αμερικανικός παράγοντες εντείνει τις πιέσεις του προς τον Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνδέοντας ευθέως πλέον το θέμα με την πώληση των F-16. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο Άντονι Μπλίνκεν θα δει τον πρόεδρο της Τουρκίας.   

Ήδη στην Τουρκία, μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν τις πληροφορίες για την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα. 

Ανάλογες πληροφορίες είχε μεταδώσει νωρίτερα η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες Λένα Αργύρη, σημειώνοντας μάλιστα πως το πρόγραμμα του Άντονι Μπλίνκεν αλλάζει διαρκώς και με τα έως τώρα, δεδομένα, δεν έχει οριστικοποιηθεί η επίσκεψή του στο Ισραήλ. 

Στην Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί τα επόμενα 24ωρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπλινκεν στο πλαίσιο ταξιδιού στην περιοχή. Στο πρόγραμμα-το οποίο αλλάζει διαρκώς τις τελευταίες ώρες-είναι κ η Τουρκία. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν είναι σίγουρη επίσκεψη στο Ισραήλ. Όλα μπορεί…

— Lena Argiri (@lenaargiri) January 3, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό