20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Γρανάδας ο Μητσοτάκης – Τι προσδοκά η Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες την πρόθεση της Ελλάδας να ζητήσει επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την κλιματική κρίση αλλά και αυξημένα κονδύλια για το μεταναστευτικό

Με πρόταση για αύξηση των πόρων για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και για το μεταναστευτικό συμμετέχει στην Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της Ελλάδας να ζητήσει επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την κλιματική κρίση αλλά και αυξημένα κονδύλια για το μεταναστευτικό.

Η Αθήνα επιθυμεί πόρους τόσο για να διαχειριστεί το μεταναστευτικό στα σύνορά της αλλά και χρήματα προς την Τουρκία την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση Ελλάδας – Τουρκίας – Βρυξελλών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, προκειμένου η Άγκυρα να μειώσει τις ροές προς την Αθήνα με αντάλλαγμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την ΕΕ. 

«Θα επιμείνω και πάλι στην ανάγκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της ευρωπαϊκής ένωσης στα πλαίσια της αναθεώρησης που επίκειται, έτσι ώστε να διατίθενται παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι για την αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση” Είχα την ευκαιρία και στη Μάλτα, στη σύναξη των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, να επαναλάβω την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι οι πόροι οι οποίοι διατίθενται σήμερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών είναι σχετικά περιορισμένοι» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Γρανάδα όπου βρίσκεται.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Πασινιάν

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες, με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρμένιο ομόλογό του συζητήθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αρμενικό λαό και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την Αρμενία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τιφλίδας, την οποία η Ελλάδα στηρίζει, καθώς και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Σήμερα, στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, βασικά θέματα στην ατζέντα  θα είναι το μεταναστευτικό και η διεύρυνση της Ε.Ε..   

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό