20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στην Άγκυρα συναντήθηκαν οι Επίτροποι ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ουκρανίας-Ρωσίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορυφαίοι Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι ανθρωπιστικής βοήθειας, οι οποίοι επιβλέπουν τις ανταλλαγές κρατουμένων, συναντήθηκαν την Τετάρτη στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα. Συναντήθηκαν επίσης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η τουρκική πλευρά κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την εντατικοποίηση της επίλυσης των ανθρωπιστικών ζητημάτων», δήλωσε ο Επίτροπος του ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ντμίτρο Λούμπινετς στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram. «Η Τουρκία, ως εταίρος της Ουκρανίας, έχει επανειλημμένα επιδείξει την ενεργό συμμετοχή της στην επίλυση πολλών προβλημάτων που σχετίζονται με την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας».

Η Τατιάνα Μοσκάλκοβα, Επίτροπος της Ρωσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Λούμπινετς «για να βοηθήσει στην ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου».

«Ζήτησα από τον Ουκρανό συνάδελφό μου να εξετάσει τη δυνατότητα παροχής βοήθειας σε Ουκρανούς πολίτες που θα ήθελαν να έρθουν στη Ρωσία για να επισκεφθούν τους συγγενείς τους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες», δήλωσε η ίδια. «Στο πλαίσιο της πολύπλοκης δημιουργίας των ανθρωπιστικών διαδρόμων, οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τη βοήθεια του διαμεσολαβητή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό