19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στα 34,1 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2022 – Εισήγηση για μέρισμα 0,12 ευρώ/μετοχή

Ειδήσεις Ελλάδα

Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) 34,1 εκατ. ευρώ κατέγραψε το 2022 η Intracom Holdings, έναντι -2,4 εκατ. ευρώ το 2021. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, η Intracom Holdings παρουσίασε αναμορφωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA, 0,6 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι αναμορφωμένο τόσο ως προς την επιβάρυνση από απομειώσεις συμμετοχών της και του κόστους διάθεσης μετοχών, όσο και για τα κέρδη από τις εγγραφές του μερίσματος των 46 εκατ. ευρώ από την Intracom Technologies και του κέρδους από την πώληση ποσοστού της Intrakat.

Σε ό,τι αφορά την IDE, η εταιρεία κατέγραψε το 2022 πωλήσεις 66,6 εκατ. ευρώ και αναμορφωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA 2,8 εκατ. Το αποτέλεσμα προ φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκε σε – 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο αναμορφωμένο ΕΒΤ διαμορφώθηκε σε 1,3 εκατ. Λόγω της προδιαγεγραμμένης πώλησης της IDE, η δραστηριότητά της για το 2022 καταγράφεται ως διακοπείσα δραστηριότητα.

Η Intradevelopment, σε συνέχεια πώλησης μέσα στο 2021 ποσοστού 50% που κατείχε στην εταιρεία DEVENETCO Ltd. για την ανάπτυξη στο «Καλό Λιβάδι» Μυκόνου συγκροτήματος ξενοδοχείων και βιλών, και την κερδοφορία των 10 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού των επόμενων δραστηριοτήτων της.

Τα αποτελέσματά της προ φόρων επιβαρύνονται κατά 5,7 εκατ. λόγω απομείωσης υπεραξίας στην ΚΕΚΡΟΨ.

Τα ενοποιημένα μεγέθη παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Για λόγους συγκρισιμότητας τα ενοποιημένα μεγέθη του 2021 έχουν αναμορφωθεί ανάλογα.

Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία, το 2022 και οι πρώτοι μήνες του 2023, χαρακτηρίζονται από σημαντικά επιχειρηματικά γεγονότα τα οποία άλλαξαν τη δομή του ομίλου και τη δομή του χαρτοφυλακίου του, που δεν περιλαμβάνει πλέον εταιρεία στον χώρο της παραγωγής: πώληση ποσοστού της Intrakat, προδιαγεγραμμένη πώληση της IDE, ίδρυση της Intracom Ventures στοn χώρο των επενδύσεων και της Intracom Properties στον χώρο ανάπτυξης ακινήτων, υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για απόκτηση συμμετοχής στην Κ.Λ.Μ ΑΕ.

«Η Intracom, με την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της βαδίζει αποφασιστικά στην υλοποίηση της νέας της στρατηγικής. Βασιζόμαστε στην μακρόχρονη εμπειρία μας, αλλά επιχειρούμε με νέους όρους» δήλωσε με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intracom Σωκράτης Κόκκαλης. «Είμαι βέβαιος ότι έτσι μπορούμε να δημιουργούμε αξία για την εταιρεία και τους μετόχους της» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό