28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Στα 114,7 εκατ. ευρώ η προσφορά για την εξαγορά της Ηλέκτωρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα 114,7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η προσφορά της Motor Oil για την απόκτηση της ΗΛΕΚΤΩΡ από την Ελλάκτωρ, όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.

Σε αυτή αναφέρεται: «Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. εφεξής η «Εταιρεία» ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση είτε από την ίδια είτε από θυγατρική αυτής του συνόλου των μετοχών που κατέχει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. στην εταιρεία με την επωνυμία “ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών” εφεξής η “ΗΛΕΚΤΩΡ” και αντιπροσωπεύουν το 94,44% του εκδοθέντος και πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΗΛΕΚΤΩΡ.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία απέστειλε σήμερα προσφορά, η οποία υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε Ευρώ 114,7 εκατ».

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Για την υπογραφή της συναλλαγής εκκρεμεί η οριστικοποίηση της σύμβασης αγοράς των ως άνω μετοχών υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς από τα δύο μέρη καθώς και η λήψη των σχετικών εταιρικών αποφάσεων των δύο μερών».

Όπως είχε γράψει η Ναυτεμπορική ήδη από τον Απρίλιο οι δύο εταιρείες σε συνομιλίες για μία συμφωνία. Έχει προηγηθεί η εξαγορά της Thalis (2023) με την οποία ο Όμιλος Βαρδινογιάννη επέκτεινε τις δραστηριότητές του στον κλάδο της κυκλικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι οι τομείς των εναλλακτικών καυσίμων και της κυκλικής οικονομίας είναι ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης του Ομίλου Motor Oil (Διύλιση Εφοδιασμός & Εμπορία, Λιανική & Mobility, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι οι άλλοι τρεις) με ορίζοντα το 2030 (στρατηγική Target 2030).

Το προφίλ της Ηλέκτωρ

Η Ηλέκτωρ διαχειρίζεται ετησίως 950.000 τόνους αποβλήτων, ενώ διαθέτει, μεταξύ άλλων, 4 μονάδες αξιοποίησης βιοαερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 34 MW και 3 αιολικά πάρκα με συνολική ισχύ 7,8 MW.

Η παρουσία της Ηλέκτωρ στην αγορά ενισχύεται μέσω της γερμανικής θυγατρικής της Herhof GmbH, η οποία έχει αναπτύξει τις καινοτόμες μεθόδους της βιολογικής ξήρανσης και κομποστοποίησης σε κλειστούς βιοαντιδραστήρες οι οποίες εφαρμόζονται σε περισσότερες από 50 συνολικά εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

Επίσης η εν λόγω θυγατρική της Ηλέκτωρ συμμετέχει στην εταιρία διαχείρισης της μονάδας βιολογικής ξήρανσης και μηχανικής διαλογής των αστικών απορριμμάτων της πόλης Osnabrück της Γερμανίας, εξυπηρετώντας μια περιοχή 350.000 κατοίκων. Η μονάδα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 90.000 τόνων ετησίως, ενώ το κύριο προϊόν που παράγεται κατά την επεξεργασία των απορριμμάτων διατίθεται ως υποκατάστατο δευτερογενές καύσιμο σε ενεργειοβόρες εγκαταστάσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό