16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στα χέρια του Τασούλα το στικάκι του προϋπολογισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ρυθμούς προϋπολογισμού εισέρχεται η Βουλή, καθώς ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε το «στικάκι» του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024.

Παραλαμβάνοντας το στικάκι με τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, γνωστοποίησε ότι η συζήτησή του στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Η πενθήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής, με την ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ονομαστική φανερή ψηφοφορία που παραδοσιακά προσλαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κατά την τοποθέτηση του, ο υπουργός, ενημέρωσε το σώμα από το βήμα της Βουλής ότι παραδίδει τον προϋπολογισμό του ’24 μαζί με εισηγητική έκθεση, αλλά και εκθέσεις των φορολογικών δαπανών και εκθέσεις των γενικών διευθυντών του λογιστηρίου του kράτους αλλά και έκθεση με τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Επιπλέον, κατατέθηκε και ο απολογισμός και γενικός ισολογισμός του κράτους για το ’22. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό