20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στα χέρια της ΕΛΑΣ «σκληρός» κακοποιός που καταζητούνταν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε στη Βάρη έναν αλλοδαπό (γεννημένο το 1983 στην Αλβανία), που θεωρείται «σκληρός» κακοποιός, και είχε διαφύγει μετά από έφοδο της ΕΛΑΣ στο σπίτι του στο Κορωπί. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς μαζί με έναν 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, φέρεται να έχουν εμπλοκή σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε μια ληστεία σε Νέα Μάκρη και Σπάτα αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλλήψεις αφορούν επεισόδιο που καταγγέλθηκε στην ΕΛΑΣ ότι έγινε πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου, έξω από περίπτερο στη Νέα Μάκρη Αττικής. Ένας άνδρας, κρατώντας πιστόλι το οποίο πρόταξε προς το μέρος φύλακα του λιμανιού και πυροβόλησε μία φορά, χωρίς να τον τραυματίσει.

Κατόπιν, επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα στην οποία τον ανέμενε ως οδηγός έτερος συνεργός του και από κοινού τράπηκαν σε φυγή. Όπως διαπιστώθηκε από το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό ο άγνωστος άνδρας διαπληκτίστηκε με το φύλακα, εκτιμώντας λανθασμένα ότι πρόκειται για τον υπεύθυνο περιπτέρου, με τον οποίο είχε λογομαχήσει κατά το παρελθόν.

Περί την 10:40 ώρα της 10-09-2023, έγινε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα Αττικής. Άγνωστος δράστης από κοινού με έτερο συνεργό του, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα, εισήλθε στο βενζινάδικο και με την απειλή πιστολιού που έφερε εξανάγκασε τον υπάλληλο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ. Κατόπιν, επιβιβάστηκε εκ νέου στη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

Εντοπισμός δραστών

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω συλληφθέντες ως δράστες των παραπάνω εγκληματικών πράξεων και συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό τους. Περί την 13:30 ώρα της 10-09-2023, επί της οδού Δελησάββα στη Νέα Μάκρη, αποβιβάστηκε από τη δίκυκλη μοτοσικλέτα ο συνοδηγός, ενώ ο οδηγός συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση το λιμάνι της Νέας Μάκρης.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο, ο οποίος αντιστάθηκε, και διενεργώντας του σωματικό έλεγχο βρήκαν στην κατοχή του πιστόλι, το οποίο είχε επιμελώς κρυμμένο μέσα στο εσώρουχο του. Επίσης, εντόπισαν και τον δεύτερο έξω από το σπίτι του στο Κορωπί, ο οποίος όμως αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε σωματική έρευνα στον συλληφθέντα βρέθηκαν:

ένα (1) πιστόλι, με σειριακό αριθμό 6508907 66 1959, μαύρου χρώματος,ενα (1) γεμιστήρα με έξι (6) φυσίγγια των 9 χιλιοστών,ένα (1) τσαντάκι, χρώματος μαύρου περιέχων ένα (1) μπλε κουτί με την επιγραφή «MAGTECH», εντός του οποίου υπήρχαν τριάντα δύο (32) φυσίγγια 9 χιλιοστών,μία (1) σιδερογροθιά, μαύρου χρώματος,το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ,το χρηματικό ποσό των τεσσάρων (4) δολαρίων Η.Π.Α.,το χρηματικό ποσό των εξήντα δύο (62) LEI Ρουμανίας,ένα (1) κινητό τηλέφωνο, μάρκας «ΝΟΚΙΑ», μαύρου χρώματος, με αριθμούς ΙΜΕΙ α) 353705077272505 και β) 353705077272513

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του δεύτερου βρέθηκε η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε, η οποία κατασχέθηκε.  

Αυτός είναι ο Αλβανός κακοποιός που συνελήφθη στη Βάρη:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό