20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στα χέρια δικαστή η αίτηση για αμερικανική βίζα του πρίγκιπα Χάρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο δούκας του Σάσσεξ, βρίσκεται στο επίκεντρο του νομικού ελέγχου, καθώς η αίτησή του για βίζα στις ΗΠΑ έχει παραδοθεί σε δικαστή μετά από μήνυση που κινήθηκε από το Heritage Foundation.

Ο Χάρι στην αυτοβιογραφία του ανέφερε πως στο παρελθόν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε δηλώσει όταν συμπλήρωσε τα χαρτιά για να πάρει άδεια παραμονής στις ΗΠΑ. Το θέμα είχε… αναδείξει πολλάκις ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνεντεύξεις του, λέγοντας πως αν δεν έχει δηλώσει ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, θα έπρεπε να απελαθεί.

Σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek, ο δικαστής που έχει στα χέρια του την αίτηση του πρίγκιπα Χάρι, ο δικαστής Καρλ Νίκολς, θα την εξετάσει και μετέπειτα θα αποφασίσει αν θα την κοινοποιήσει δημόσια ή όχι, αν και η υπηρεσία έχει δηλώσει πρόσφατα ότι δεν σκοπεύει να τη δώσει στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, το Heritage Foundation υποστηρίζει ότι υπάρχει δημόσιο ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί εάν ο πρίγκιπας Χάρι παρείχε ακριβείς πληροφορίες, δεδομένων των παραδοχών του για χρήση ναρκωτικών στα απομνημονεύματά του, «Spare».

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι στο Spare

Ο Χάρι, στην αυτοβιογραφία του «Spare» (Ρεζέρβα), είχε αποκαλύψει ότι έπαιρνε στο παρελθόν ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη και μαριχουάνα, υποστηρίζοντας ότι η κάνναβη τον βοήθησε να θεραπεύσει το τραύμα του θανάτου της μητέρας του. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το δήλωσε στην αίτησή του για βίζα.

«Τα ψυχεδελικά μου έκαναν και καλό. Είχε πειραματιστεί με αυτά όλα αυτά τα χρόνια, για διασκέδαση, αλλά τώρα άρχισα να τα χρησιμοποιώ θεραπευτικά, ιατρικά. Δεν μου επέτρεψαν απλώς να ξεφύγω από την πραγματικότητα για λίγο, μου επέτρεψαν να επαναπροσδιορίσω την πραγματικότητα. Κάτω από την επίδραση αυτών των ουσιών μπόρεσα να εγκαταλείψω τις άκαμπτες προκαταλήψεις, να δω ότι υπήρχε ένας άλλος κόσμος πέρα από τις έντονα φιλτραρισμένες αισθήσεις μου, ένας κόσμος εξίσου πραγματικός και διπλά όμορφος. Ένας κόσμος χωρίς κόκκινη ομίχλη. Κανένας λόγος για κόκκινη ομίχλη. Υπήρχε μόνο αλήθεια» σημειώνει χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό