22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στα λευκά «ντύθηκε» η χώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από τις ορεινές περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να έχει εκτονωθεί για τα καλά στο νομό Ιωαννίων, αλλά και στα ορεινά χωριά των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, στα λευκά είναι ντυμένο μεγάλο μέρος του Νομού Ιωαννίνων και κυρίως περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου, καθώς η κατά τόπους χιονόπτωση συνεχίζεται και όσοι σκοπεύουν να κινηθούν προς τις περιοχές αυτές καλό θα είναι να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ετοιμότητα για το πέρασμα του χιονιά

Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της έντονης χιονόπτωσης, που έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος του Νομού Ιωαννίνων.Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν ενεργοποιήσει 14 μηχανήματα για τον αποχιονισμό, ενώ οι υπηρεσίες των Δήμων βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα για να παράσχουν βοήθεια όπου απαιτείται.

Οι περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου και του Μετσόβου είναι εντυπωσιακά ντυμένες στα λευκά, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται κατά διαστήματα σε διάφορες περιοχές. Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν προς αυτές τις περιοχές, συνιστάται να είναι προετοιμασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματά τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά χωριά στα Τρίκαλα και οι κάτοικοι ξύπνησαν σε ένα λευκό τοπίο που θυμίζει άκρως γιορτινό κλίμα.

Από χτες Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά χωριά των Τρικάλων και ο χιονιάς συνεχίστηκε όλο το βράδυ με αποτέλεσμα το πρωί οι κάτοικοι να ξυπνήσουν σε ένα κατάλευκο τοπίο.

Το χωριό Πεύκη, βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων, υπάγεται στο δήμο Μετεώρων και απέχει μόλις 25 λεπτά από την πόλη της Καλαμπάκας. Τριγύρω υπάρχουν κι άλλα χωριά φωλιασμένα μέσα στα βουνά, τα οποία είναι όλα κάτασπρα από το χιόνι.

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι ξύπνησαν και είδαν στρωμένο το χιόνι, ενώ το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό