22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στα ίχνη επιτήδειων που εξαπατούσαν η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε συστηματικές απάτες ανά τη χώρα έφερε στο φως η πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανδρών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 30 τετελεσμένες απάτες, που διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023 στην ελληνική Επικράτεια.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν μέσω ιστοσελίδων τέσσερα ηλεκτρονικά καταστήματα,  διαθέτοντας προς πώληση επώνυμα προϊόντα έναντι χαμηλού αντιτίμου. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι αγοραστές εντόπιζαν, κυρίως μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τις ιστοσελίδες και προέβαιναν σε παραγγελία των προϊόντων.

Κατά την παραλαβή των δεμάτων, οι παθόντες κατέβαλλαν το αντίστοιχο αντίτιμο για την αποπληρωμή των προϊόντων, ωστόσο διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό των πακέτων περιέχονταν αντικείμενα ευτελούς αξίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν 615 ευρώ, 22 λίρες Αγγλίας κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό