22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σταύρος Καλαφάτης για Οικονομία: Άμεσα εισροή 6 δις απο κοινοτικά κονδύλια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σταύρος Καλαφάτης για Οικονομία: Γρήγορα χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια θα διοχετευθεί στην οικονομία ένα σημαντικό ποσό εκτιμά το γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Σταύρος Καλαφάτης για Οικονομία: Άμεση άντληση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ελληνική οικονομία, διαβλέπει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας  Σταύρος Καλαφάτης. Όπως σημειώνει αυτό οφείλεται στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στις διαβουλεύσεις που είχε με τους αρμόδιους για τέτοια ζητήματα κοινοτικούς επιτρόπους.

Ο Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι η εκταμίευση αυτών των ποσών θα αποτελέσει «μεγάλη ανάσα στη σημερινή, αλλά και στην επόμενη ημέρα» τονίζοντας ως ιδιαίτερα σημαντικό ότι δεν προβλέπεται για τα κονδύλια αυτά εθνική συμμετοχή η ανασχεδιασμός των υφιστάμενων προγραμμάτων.

(Οι κινήσεις του πρωθυπουργού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής διασφάλισαν σημαντικά κονδύλια για την χώρα εκτιμά ο γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ) 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης «είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που ήρθε σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Πρωθυπουργού προς τους δύο αρμόδιους Επιτρόπους της Ε.Ε. Απελευθερώνεται ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα διοχετευθεί στην οικονομία, χωρίς τη συμμετοχή εθνικών πόρων, με άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια».

(Ρευστότητα στην οικονομία θα φέρουν τα κοινοτικά κονδύλια, δηλώνει ο Σταύρος Καλαφάτης) 

Παράλληλα επισήμανε ότι «δίνεται έτσι η δυνατότητα να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την απασχόληση και τομείς που πλήττονται και, κατ’ επέκταση, να αισιοδοξούμε για την επόμενη ημέρα, όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση, χωρίς να ξεχνούμε ότι άμεσος στόχος μας είναι να την ξεπεράσουμε, με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες». Μάλιστα ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι αυτό το μέτρο έρχεται να ενισχύσει τις πρόνοιες που έχουν ήδη ληφθεί. Ενδεικτικά είπε πως «η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου στις δύσκολες ώρες που πλήττονται όλες οι παραγωγικές μονάδες του τόπου.Στην ομπρέλα προστασίας έχουν ενταχθεί 1.700.000 εργαζόμενοι, δηλαδη η συντριπτική τους πλειοψηφία, τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις και τρεις στους τέσσερις αυτοαπασχολούμενους. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση απλώνει τα πόδια της μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμα, αποφασισμένη ωστόσο να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να στηρίξει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό