14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σταθεροποίηση πέριξ των 1.200 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με αντίρροπες τάσεις και πιέσεις στη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Συσσώρευσε πέριξ των 1.200 μονάδων ο χθεσινός δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας μία μεταβλητότητα μέσα σε 5-6 μονάδες καθ’ όλη την διάρκειά της. Στο τέλος της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στις 1.200 μονάδες (-0,02%), έχοντας αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στις μετοχές. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 110 εκατ. Ευρώ περίπου και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 42 έκλεισαν ανοδικά και οι 64 πτωτικά. Από το αρνητικό ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών φαίνεται ότι η πίεση μεταφέρθηκε στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά (-1,76%).  Στους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι υγείας 2,4%, τηλεπικοινωνιών 2,38% με τον ΟΤΕ να συνεχίζει ανοδικά και προσωπικών οικιακών προϊόντων (2,21%) λόγω Jumbo. Ο τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,13%.

Στον αντίποδα, ο κλάδος των τεχνολογικών μετοχών (-4,55%) πιέστηκε ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης υποχώρησης της Epsilon Net η οποία αναθεώρησε την κερδοφορία της, τα τρόφιμα-ποτά υποχώρησαν (-1,36%) και ο κλάδος των Πρώτων Υλών (-1,06%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha Bank, Mυτιληναίος, Eurobank και Jumbo.

Ξένες Αγορές: Πωλήσεις ομολόγων στις ΗΠΑ, σε κλοιό ρευστοποιήσεων η Ευρώπη

Οι πωλήσεις ομολόγων στις ΗΠΑ ανέβασαν σημαντικά τις αποδόσεις τους και αυτό δημιούργησε πιέσεις στην χρηματιστηριακή αγορά. Ο Dow Jones υποχωρούσε (κατά τις 17.30 ώρα Ελλάδος) κατά (-0,38%), ο S&P 500 κατά (-0,83%) και ο Nasdaq (-1,03%).

Αυξημένες ήταν οι ρευστοποιήσεις στις ευρωπαικές αγορές που ακολούθησαν τις πτωτικές τάσεις των αμερικανικών. Προφανέστατα οι δισυπόστατες δηλώσεις Πάουελ (FED) αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό και τις προθέσεις της Λαγκάρντ για τα ευρωπαϊκά επιτόκια. Ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-1,08%), ο γαλλικός CAC (-1,4%), o ιταλικός MIB (-1,67%). O Εurostoxx 50 υποχωρούσε κατά (-1,29%).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό