17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στίγκας για κόψιμο Σπαρτιατών: «Δυνάμεις του σκότους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βασίλης Στίγκας, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης (του A1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου) για το «κόψιμο» του κόμματος των Σπαρτιατών από τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, προχώρησε σε μία δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «δυνάμεις του σκότους, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και για «καταχθόνιες μεθοδεύσεις». «Οι δυνάμεις του σκότους με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικράτησαν της ανεξάρτητης σε εισαγωγικά δικαιοσύνης», τόνισε στη δήλωσή του.

«Πρώτη φορά στα χρονικά με καταχθόνιες μεθοδεύσεις αποκλείεται κόμμα από τις εκλογές. Ο αρχιερέας της διαπλοκής Κυριάκος Μητσοτάκης απαξιώνει το δημοκρατικό πολίτευμα… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοράει τη μάσκα της δημοκρατίας, κρύβοντας την ανάποδη αλήθεια. Οι “Σπαρτιάτες” παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το «πράσινο φως» από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Εν ολίγοις, 15 κόμματα μένουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας, μεταξύ των οποίων και οι Σπαρτιάτες. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως εκτός εκλογικής αναμέτρησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό