20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στέφθηκε πρωταθλητής ο Ολυμπιακός μέσα σε κλίμα… πολέμου στο ΟΑΚΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας κυρίαρχος ο Ολυμπιακός που ήταν στο +28 (35-63), μέχρι την οριστική διακοπή του ντέρμπι στο 27′ με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, έφυγε πρωταθλητής από το ΟΑΚΑ, κάνοντας το back-to-back νταμπλ

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή Basket League, καθώς ο τέταρτος τελικός είχε διάρκεια μόλις 27 λεπτών, μέχρι την οριστική διακοπή του.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος απέναντι στον Παναθηναϊκό, με την οριστική διακοπή στα 2:46” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, να τον βρίσκει στο +28 (35-63), ενώ νωρίτερα είχε φτάσει ακόμη και στο +32 (31-63).

Κορυφαίοι για την ομάδα του Πειραιά ήταν οι Βεζένκοφ και Πίτερς με 11 πόντους ο καθένας, με τον Γουόκαπ να ακολουθεί με 10π., 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.Από τους «πράσινους», πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μαντζούκας και Παπαγιάννης με 6 πόντους.Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, αλλά και το back-to-back νταμπλ!Το ματςΜε τους Γκουντάιτις, Γουίλιαμς, Μαντζούκα, Γκριγκόνις και Λι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Πίτερς, Λούντζη και Γουόκαπ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (7-7) στο πρώτο τρίλεπτο του ντέρμπι. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν απανωτές άμυνες και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουόκαπ, αλλά και με αποτελεσματικότητα στα σουτ έξω από τα 6,75μ. ξέφυγαν στο +11 (9-20), στο 7’. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και μείωσαν με τον Π. Καλαϊτζάκη, αλλά χάρη στην αξιοποίηση του Φαλ, οι Πειραιώτες έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 (15-24).

Παρά τις αλλαγές στην πεντάδα του, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην αρχή της δεύτερης περιόδου με τους ΜακΚίσικ, Σλούκα και Μπολομπόι να τον στέλνουν στο +15 (17-32), στο 12’. Ακολούθησαν εκατέρωθεν λάθη, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει δύο καλάθια από επιθετικά ριμπάουντ (21-32), μέχρι το 14’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν… στροφές με μπροστάρη τον ΜακΚίσικ, ο οποίος τους «ξεκόλλησε» επιθετικά και συνέβαλε τα μέγιστα για το +18 (24-42), στο 17’. Η μόνη αντίδραση των «πράσινων» ήταν ένα καλάθι του Παππά, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να πατάει ξανά το… γκάζι στα τελευταία λεπτά και με Σλούκα-Φαλ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +22 (26-48).

Τα λάθη και τις κακές επιλογές του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε ο συγκεντρωμένος Ολυμπιακός στην αρχή του δεύτερου μέρους και με σερί 7-0 πήγε τη διαφορά στο +29 (26-55), στο πρώτα τρία λεπτά. Ο Λι έσπασε το… ρόδι για τους «πράσινους», με τους «ζεστούς» Βεζένκοφ και Πίτερς να στέλνουν τη διαφορά στο +32 (31-63), στο 25’. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες άφησαν το πόδι από το… γκάζι, με το «τριφύλλι» να κάνει ένα μίνι σερί 4-0 με τον Παπαγιάννη (35-63) και το ντέρμπι να διακόπτεται στα 2:46’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, εξαιτίας ρίψης καπνογόνων και αντικειμένων στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Έπειτα από μερικά λεπτά δόθηκε εντολή για εκκένωση του ΟΑΚΑ από τον πρώτο διαιτητή Ηλία Κορομηλά και στη συνέχεια ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια, με οπαδούς να «σπάνε» το κλειστό του Αμαρουσίου και τον αγώνα να διακόπτεται οριστικά με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού!

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 (διακοπή)

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό