16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν ήμουν σίγουρος πως θα αγωνιστώ – Λείπει ένα 5% για την καλύτερη φόρμα μου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα τενίστα και συνολικά της ομάδας της χώρας μας που θα αντιμετωπίσει την Ρουμανία για το Davis Cup.

Σάββατο και Κυριακή η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ρουμανία για τα play-off του Davis Cup. Στα Ανω Λιόσια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου η Ελληνική ομάδα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παραδέχεται πως τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η συμμετοχή του. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως είναι πολύ κοντά στο να αισθανθεί στην καλύτερη φόρμα που είχε ποτέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Κατάφερα και έβαλα μερικές μέρες δουλειάς στη Μελβούρνη όταν τελείωσε το τουρνουά για εμένα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ καλύτερη τενιστική κατάσταση, συγκριτικά με πριν. Και η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί σε μεγάλο ποσοστό. Νιώθω ότι έχω πιάσει σχεδόν το 100% της απόδοσής μου, θα έδινα στον εαυτό μου μερικές μέρες ακόμα για να φτάσω πραγματικά στο 100% και εκεί που νιώθω ότι έχω υπάρξει στο παρελθόν στις καλύτερές μου νίκες και στις κατακτήσεις τίτλων. Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε σωστό δρόμο, απλά υπολείπεται ένα 5% ακόμα, ώστε να νιώσω στην καλύτερή μου φόρμα ever».

Για τη συμμετοχή στο Davis Cup: «Η απόφαση πάρθηκε μετά το Australian Open, δεν ήμουν σίγουρος ότι θα αγωνιστώ. Δύο μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης ένιωθα ότι δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ. Έκανα τη σωστή αποθεραπεία όμως και όλα αυτά που μπορούσα τις επόμενες δύο μέρες ώστε να αγωνιστώ. Μετά από μερικούς γύρους αισθάνθηκα καλύτερα, η ρουτίνα της αποκατάστασης βελτιώθηκε και αφού τελείωσε το τουρνουά ένιωσα ότι ήμουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση ώστε να έρθω εδώ και να εκπροσωπήσω την Εθνική στο Davis Cup, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων. Ενάντια σε μια ομάδα σαν τη Ρουμανία είναι σημαντικό να έχουμε τους καλύτερους παίκτες.

Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό τένις. Έχουμε απέναντί μας μια σοβαρή ομάδα που θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να μας αντιμετωπίσει. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εύχομαι να βγούμε υγιείς και με πολλή χαρά από το γήπεδο».

Δημήτρης Χατζηνικολάου: «Η ομάδα μου είναι έτοιμη για να αγωνιστεί, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Το γήπεδο είναι εξαιρετικό, όπως το είχαμε ζητήσει σε θέμα ταχύτητας και σε συνδυασμό με τις μπάλες που έχουμε επιλέξει. Και ο φωτισμός είναι πολύ καλός και θα βοηθήσει τους παίκτες».

Αριστοτέλης Θάνος: «Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο και θα ήθελα να το τονίσω αυτό. Είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα το διασκεδάσουμε και θα δημιουργήσουμε κι άλλες εμπειρίες σαν ομάδα».

Αλέξανδρος Σκορίλας: «Έχουμε μπροστά μας ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τένις και ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, γι’ αυτό έχουμε δουλέψει όλο αυτόν τον καιρό. Ελπίζω να φύγουμε με ένα θετικό πρόσημο από εδώ».

Γιάννης Ξυλας: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση».

Πέτρος Τσιτσιπάς: «Είμαστε για μια ακόμα φορά στην έδρα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, για να δημιουργήσουμε μια δική μας ατμόσφαιρα που θα μας δώσει την ενέργεια για να κάνουμε ό,τι μπορούμε σε κάθε αγώνα».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό