18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αλύγιστος στο Wimbledon – Προκρίθηκε στους «32» με σπουδαία ανατροπή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από το εις βάρος του 2-1 και επικράτησε με 3-2 σετ (7-6, 6-7, 4-6, 7-6, 6-4) του Σκωτσέζου Άντι Μάρεϊ, παίρνοντας την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε (Νο60).

Ο μαραθώνιος του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon συνεχίζεται θριαμβευτικά!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παίζοντας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στο σπουδαίο τουρνουά, λόγω των αναβολών και των διακοπών από την κακοκαιρία, κατάφερε να πετύχει μια ακόμα σπουδαία ανατροπή.

Παρότι η αναμέτρηση με τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Άντι Μάρεϊ (κάτοχο δύο τίτλων στο λονδρέζικο Γκραν Σλαμ) διεκόπη το βράδυ της Πέμπτης (6/7) με τον Σκωτσέζο μπροστά στο σκορ με 2-1 σετ, ο Τσιτσιπάς βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει μια ακόμα μεγάλη ανατροπή.

Το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) μπήκε αποφασισμένος στο κεντρικό court του Wimbledon, όπου το βρετανικό κοινό στήριξε καθολικά τον αντίπαλό του και αποδοκίμασε τον Έλληνα τενίστα. Κατάφερε αρχικά να μείνει ζωντανός και να ισοφαρίσει σε 2-2, κερδίζοντας το 4ο σετ στο τάι μπρέικ και στη συνέχεια με υπέροχο τένις και μεγάλη ψυχραιμία στους κρίσιμους πόντους ολοκλήρωσε την ανατροπή και έφτασε στην πρόκριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε (Νο60 της παγκόσμιας κατάταξης) και «βλέπει» ακόμα πιο ψηλά πλέον, μιας και παρουσιάζει εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο 28χρονος αντίπαλός του έχει αποκλείσει μέχρι τώρα δύο Αμερικανούς. Στον πρώτο γύρο επικράτησε 3-1 σετ του Κρέσι και στο δεύτερο με το ίδιο σκορ πέταξε εκτός συνέχειας τον Σέλτον.

Τσιτσιπάς και Τζέρε έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες δύο φορές σε τουρνουά της ATP με τον Έλληνα τενίστα να έχει επικρατήσει και στα δύο χωρίς να χάσει σετ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό