23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στέλνει σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού και κατασκοπευτικά αεροπλάνα για να στηρίξει το Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει αεροσκάφη επιτήρησης και δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο «για να υποστηρίξει το Ισραήλ», όπως ανακοινώθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαιώντας αναφορές που μετέδωσαν νωρίτερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας και επιτήρησης θα αρχίσουν να πετούν στην περιοχή από αύριο για να παρακολουθούν τυχόν απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα, όπως η «μεταφορά όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες», είπε η Ντάουνινγκ Στριτ. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί στην ανατολική Μεσόγειο μια ομάδα εργασίας του Βασιλικού Ναυτικού, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών, πρόσθεσε.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επαναληφθεί το είδος των φρικτών εικόνων που είδαμε αυτή την εβδομάδα. Μαζί με τους συμμάχους μας, η ανάπτυξη του στρατού μας παγκόσμιας κλάσης θα στηρίξει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ.

«Οι στρατιωτικές και διπλωματικές μας ομάδες σε όλη την περιοχή θα υποστηρίξουν επίσης τους διεθνείς εταίρους για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και να διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στα χιλιάδες αθώα θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης από τους τρομοκράτες της Χαμάς».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό