18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σπεύδουν να δώσουν αίμα οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη είναι η προσφορά για αίμα στον 31χρονο αστυνομικό που δέχθηκε το χτύπημα με φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ του βόλεϊ.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως αν και η έκκληση για αιμοδοσία που κάνει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκαθαρίζει ότι το προσωπικό της ΕΛΑΣ, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου, από σήμερα κιόλας πολλοί αστυνομικοί έσπευσαν να δώσουν αίμα για τον συνάδελφό τους.

Υπογραμμίζεται πως ο 31χρονος υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στο Κρατικό της Νίκαιας παραμένοντας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα…

Αναμένεται νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Αναμένεται νέο ιατρικό ανακοινωθέν ανάλογα με την πορεία της υγείας του. Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο, φέρει σοβαρότατο τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (7/12) μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο 31χρονος είναι σε «βαριά γενική κατάσταση» στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό