17.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σπείρα διαρρηκτών «άνοιγε» σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα – Πάνω από 144.000 ευρώ η λεία τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις σε οικίες στις περιοχές της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας ξεσκέπασε το Αστυνομικό Τμήμα Τροιζήνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά. Προηγήθηκε έρευνα σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Αργολίδας στο πλαίσιο της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού και τριών τουλάχιστον ακόμη ατόμων για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε απόπειρα και τετελεσμένες.

Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον αλλοδαπό, διαπράττοντας κλοπές από σπίτια με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi). Συγκεκριμένα επέλεγαν οικίες σε απομονωμένα σημεία των περιοχών, τα οποία παράλληλα βρίσκονταν κοντά σε κεντρικό οδικό άξονα, έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί και παράλληλα να μπορούν να διαφεύγουν άμεσα. Τα μέλη της σπείρας δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ενώ για την μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, ιδιοκτησίας τους. Οι δράστες εισέρχονταν σε εξοχικές ή μόνιμες κατοικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, σπάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας ή παραβιάζοντας παράθυρα-μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, χρυσαφικά καθώς και οχήματα.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 13 απόπειρες και 25 τετελεσμένες κλοπές σε σπίτια στις περιοχές της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας, ενώ η συνολική λεία της σπείρας ξεπερνάει τις 144.000 ευρώ. Παράλληλα, συνολικά έχουν αφαιρέσει 6 οχήματα, από τα οποία τα 5 έχουν εντοπιστεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβάλλεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και για την ταυτοποίηση υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό