23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σπέτσες: Διχασμένοι οι κάτοικοι -Πώς «υποδέχθηκαν» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σύσκεψη των Σπετσών ή επί το πιο τεχνοκρατικό το cycle meeting της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την Παρασκευή η άφιξη για τους πρώτους 20 βουλευτές στο κοσμοπολίτικο νησί έμοιαζε περισσότερο με ένα ανοιξιάτικο ταξίδι, αφού είχαν ως σύμμαχο τον καλό καιρό – αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την πρόβλεψη για κακοκαιρία από την Κυριακή και μετά…

Η ανταπόκριση των βουλευτών παρά τις αρχικές γκρίνιες και τη δυσφορία για την επιλογή του τόπου της συνάντησης ήταν σχεδόν καθολική. Ομως με την αποβίβασή τους από το πλοίο έβλεπες το σφίξιμο στα πρόσωπά τους. Ισως να έφταιξαν ο Νοτιάς και η ναυτία που σε κάποιους ήταν δεδηλωμένο πρόβλημα έως και απαγορευτικός λόγος για να απορρίψουν το τριήμερο στις Σπέτσες, αλλά τελικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Η οδηγία για χαμηλό προφίλ

Η επικράτηση της εικόνας έναντι της ουσίας ήταν το μείζον ζητούμενο για ολόκληρη την ΚΟ. Η οδηγία ήταν σαφής από την ηγεσία: χαμηλό προφίλ και φειδωλοί στις δηλώσεις σας. Και το τήρησαν καθώς τα τηλεοπτικά συνεργεία γέμισαν το νησί και το παλιό λιμάνι αναμένοντας τις αφίξεις των βουλευτών είτε με το πλοίο είτε με τα θαλάσσια ταξί μέσω Ερμιόνης.

Στις απουσίες της σύσκεψης των Σπετσών δεν υπήρξαν εκπλήξεις, εκτός από εκείνες που αναμένονταν από την πρώτη στιγμή.

Απουσίασαν η Ολγα Γεροβασίλη για προσωπικούς λόγους και τελευταία στιγμή η Μαρίνα Κοντοτόλη λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Πάνω από δέκα απουσίες

Πάντως κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών της συνάντησης για σύσφιξη και των σχέσεων του κ. Κασσελάκη με τους βουλευτές του σήμανε συναγερμός καθώς καταγράφηκαν πάνω από δέκα απουσίες. Ο Παύλος Πολάκης είχε προγραμματισμένα χειρουργεία και οι υπόλοιποι είχαν κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις και τελικά έφτασαν αργά το βράδυ στις Σπέτσες για να σπεύσουν απευθείας στο σπίτι του κ. Κασσελάκη. Η Ρένα Δούρου και η Αθηνά Λινού αναμενόταν να φτάσουν στο νησί το Σάββατο.

Οι βουλευτές πάντως δεν κατάφεραν να περάσουν κάτω από τα ραντάρ, κάτι που έκανε με επιτυχία ο κ. Κασσελάκης παραπλανώντας τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν από την Πέμπτη στο νησί για να καταγράψουν την άφιξή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίσθωσε δυο θαλάσσια ταξί. Τα συνεργεία ανέμεναν τον κ. Κασσελάκη στον μόλο κοντά στο σπίτι και προς έκπληξή τους είδαν να ξεφορτώνονται μόνο οι βαλίτσες του. Εκείνος αποβιβάστηκε στο παλιό λιμάνι των Σπετσών με τους λιμενικούς του νησιού να λειτουργούν σε ρόλο κατασκόπων για την ασφάλεια του προέδρου Κασσελάκη.

Διχασμένοι οι κάτοικοι

Στο νησί πάντως το κλίμα για τη φιλοξενία της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μοιρασμένο. Οι «φίλοι» του κ. Κασσελάκη το υπερτόνιζαν ως θετικό στοιχείο για την προβολή του νησιού. Οι άλλοι μισοί μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες ήταν πιο προβληματισμένοι για την πολιτικοποίηση του δημοφιλούς προορισμού. «Η προβολή για πολιτικούς λόγους δεν είμαι σίγουρος ότι βοηθά» έλεγε ένας επιχειρηματίας του νησιού την ώρα που άλλοι επισήμαιναν ότι «κάνει καλό στο νησί» καθώς τον χειμώνα δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.

Η άφιξη τουλάχιστον 200 επισκεπτών στο νησί έδωσε ζωή στο νησί σε κάθε περίπτωση. Τα θαλάσσια ταξί πήγαν και ήρθαν αρκετές φορές από την Κόστα στις Σπέτσες μεταφέροντας δημοσιογράφους, κάμεραμεν και φυσικά και προϊόντα. Τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά, αλλά την ίδια στιγμή κάποια άλλα άνοιξαν για να υποδεχτούν του καλεσμένους του κ. Κασσελάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό