16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σπάνια ευκαιρία για στρατολόγηση κατασκόπων καθώς αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον πόλεμο στη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δυσαρέσκεια που επικρατεί στη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά σε κάθε γενιά για τη στρατολόγηση κατασκόπων, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ CIA Ουίλιαμ Μπερνς, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία του δεν την αφήνει να πάει χαμένη.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μετά την αποτυχημένη ανταρσία του ηγέτη των μισθοφόρων της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν και την πολιτική κρίση που ακολούθησε στη Ρωσία, έχει αυξηθεί κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό των Ρώσων που επιθυμούν ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

«Η δυσαρέσκεια με τον πόλεμο θα συνεχίσει να ροκανίζει τη ρωσική ηγεσία υπό το σταθερό καθεστώς της κρατικής προπαγάνδας και την καταστολή που ασκείται», δήλωσε ο Μπερνς, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, σε διάλεξη στο βρετανικό Ίδρυμα Ditchley στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας.

«Αυτή η δυσαρέσκεια δημιουργεί μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά σε κάθε γενιά για εμάς στη CIA – στον πυρήνα μας. Δεν την αφήνουμε να πάει χαμένη», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Το μυστικό ταξίδι του επικεφαλής της CIA στο Κίεβο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό