16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σπάει όλα τα ρεκόρ η Τέιλορ Σουίφτ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σούπερ σταρ της ποπ, Τέιλορ Σουίφτ, πρόσθεσε άλλο ένα βραβείο στη μακρά λίστα των διακρίσεών της την Τετάρτη, κερδίζοντας το βραβείο του παγκόσμιου καλλιτέχνη της χρονιάς για τέταρτη φορά από την Παγκόσμια Μουσικής Βιομηχανίας, IFPI.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια των μεγαλύτερων επιτυχιών των τελευταίων ετών κέρδισε το βραβείο για δεύτερη συναπτή χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι το είχε κερδίσει στο παρελθόν το 2014 και το 2019.

Σύμφωνα με την IFPI το βραβείο απονέμεται κατόπιν υπολογισμού των παγκόσμιων πωλήσεων ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος στις πλατφόρμες streaming, στη διαδικτυακή λήψη των τραγουδιών αλλά και στην πώληση των δίσκων κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους και καλύπτει ολόκληρο το έργο τους.

«Συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τα όρια της παγκόσμιας επιτυχίας. Η Τέιλορ Σουίφτ είναι ένα μοναδικό ταλέντο και η δέσμευσή της στην τέχνη της και στους θαυμαστές της είναι πραγματικά εκπληκτική», δήλωσε ο Lewis Morrison, διευθυντής των charts και των πιστοποιήσεων στο IFPI.

Οι αστέρες της K-Pop SEVENTEEN και Stray Kids ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στο chart σε αυτό που η IFPI περιέγραψε ως «έτος ρεκόρ για Κορεάτες καλλιτέχνες».

Τέσσερις K-Pop ηθοποιοί μπήκαν στο top 10 με το TOMORROW X TOGETHER στο νούμερο 7 και το NewJeans στο Νο. 8.Άλλοι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο top 10 μεταξύ άλλων είναι ο Drake ο οποίος ήρθε τέταρτος και τον ακολούθησε στην πέμπτη θέση ο The Weeknd.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Σουίφτ σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ στα βραβεία Grammy κερδίζοντας το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς για τέταρτη φορά στη ζωή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό