21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σοφία Καρβέλα: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον αλκοολισμό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σοφία Καρβέλα μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε λόγω αλκοολισμού και μοιράστηκε μια άγνωστη ιστορία πίσω από την απόφασή της να αποτοξινωθεί. 

Η Σοφία Καρβέλα έχει καταφέρει να «μεταμορφωθεί» τα τελευταία χρόνια που ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Η γνωστή fashion stylist άλλαξε πρόσφατα το χρώμα των μαλλιών της ωστόσο οι πιο ουσιαστικές και μεγάλες αλλαγές στη ζωή της έγιναν πριν από αρκετά χρόνια, όταν βρήκε τη δύναμη και το σθένος να επισκεφθεί κλινική αποτοξίνωσης.

Η Σοφία Καρβέλα είναι super mom και μαζί με τον μικρό γιο της έχουν δικό τους κώδικα επικοινωνίας

H συγκινητική εξομολόγηση της Σοφίας Καρβέλα για τον αλκοολισμό

Η 41χρονη έχει μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για τη μάχη της με τον αλκοολισμό, και σήμερα μετρά 15 ολόκληρα χρόνια νηφαλιότητας και υγιεινής ζωής. Καθημερινά η Σοφία Καρβέλα επιλέγει διάφορες μεθόδους γυμναστικής όπως η yoga ενώ παράλληλα ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή.

Πριν από λίγες ώρες η στυλίστρια φόρεσε αθλητικό outfit και μοιράστηκε ένα Instagram story όπου εξήγησε πως αγαπά τα smoothies και τα βάρη.

«Ως πρώην εξαρτημένη χρειάζομαι εθιστικά πράγματα που δεν θα με σκοτώσουν. Τα smoothies και τα βάρη είναι ένας υπέροχος συνδυασμός- όπως η βότκα και ξέρεις τι άλλο ήταν παλαιότερα», έγραψε η Σοφία Καρβέλα.

Η Σοφία Καρβέλα έδωσε μια συμβουλή για τον αλκοολισμό & μοιράστηκε κάτι που δεν γνωρίζαμε για εκείνη

Λίγο αργότερα η ίδια ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί μια πολύ προσωπική στιγμή από το παρελθόν γράφοντας: «Και για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας η ημερομηνία της νηφαλιότητάς μου είναι 09.09.08-μια ημέρα μετά τα γενέθλια του μπαμπά μου. Ο σκύλος μου, η μητέρα μου και μία φίλη με πήγαν με το αυτοκίνητο για αποτοξίνωση. Έβρεχε και δεν ήθελα να πάω. Έλεγα πως δεν είμαι έτοιμη για αυτό. Ας το κάνουμε την Δευτέρα. Δεν είχα ιδέα τι ημέρα είναι. Η μαμά μου είπε να πάμε να δούμε αυτό το μέρος και μετά θα επιστρέψουμε στο σπίτι. Κατέληξα να μείνω εκεί εκείνη την ημέρα και άλλες 33 ημέρες. Θυμάμαι τον σκύλο μου να γρατσουνάει τη γυάλινη πόρτα πίσω από την οποία βρισκόμουν όταν αποτοξινώθηκα και θα έφευγα από το κτίριο. Mπορεί να γίνομαι σαρκαστική όταν μιλάω για τον εθισμό μου στο αλκοόλ και στις ουσίες αλλά σήμερα νιώθω την μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη που είμαι ζωντανή και νηφάλια. Αν υποφέρεις σε νιώθω πάρα πολύ. Eίναι μια μέρα κάθε φορά. Πήγαινε σε μια συνεδρία των Ανώνυμων Αλκοολικών. Αυτό με κράτησε νηφάλια, και η θέληση να μην πιω αυτό το πρώτο ποτό».

Όλες οι φορές που η Σοφία Καρβέλα μίλησε για τον αλκοολισμό και τη νηφαλιότητα

Στην πρόσφατη ανάρτησή της η Σοφία Καρβέλα δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο συμβούλευε όσους από τους followers έχουν κάποιον εθισμό να απευθυνθούν είτε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς είτε κάπου αλλού για να λάβουν βοήθεια. Παράλληλα ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες που έκαναν τη ζωή της «σκοτεινή» και επέλεξε να επιστρέψει στις συνεδρίες.

«Ήθελα απλά να πω σε όποιον παλεύει εκεί έξω με τον εθισμό, υπάρχει μία απάντηση και αυτή είναι η ΑΑ/ΝΑ. Είμαι 15 χρόνια νηφάλια και ξεκίνησα να πηγαίνω ξανά στις συνεδρίες τους τελευταίους μήνες επειδή είχα γίνει πραγματικά «σκοτεινή» και η ζωή μου έγινε ουσιαστικά καλύτερη. Αυτό είναι. Πηγαίνετε σε μία συνεδρία. Σηκώστε το χέρι. Μοιραστείτε και πάρτε αριθμούς. Σας αγαπώ», έγραψε χαρακτηριστικά η fashion stylist.

https://www.instagram.com/p/C0GFX9_tPqm/

Toν Σεπτέμβριο του 2023 η Σοφία Καρβέλα ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει στους διαδικτυακούς της φίλους πόσο ευγνώμων είναι για όσα έχει καταφέρει τα τελευταία 15 χρόνια που είναι νηφάλια.

Η 41χρονη είχε κάνει μια μακροσκελή ανάρτηση στο Ιnstagram όπου μίλησε για τη συμμετοχή της στους Ανώνυμους Αλκοολικούς και τόνισε πως πλέον ότι και να της συμβεί, μένει μακριά από το αλκοόλ.

«Πριν από 15 χρόνια σαν σήμερα, πήγαινα σε ένα μέρος για να με βοηθήσουν να νικήσω τον εθισμό μου στο αλκοόλ. Ήμουν διαλυμένη, στενοχωρημένη και φοβόμουν. Σήμερα, εξακολουθώ να είμαι διαλυμένη, στενοχωρημένη και φοβισμένη, αλλά δεν πίνω. Ό,τι ήθελα τελικά το πήρα, γιατί έμεινα νηφάλια και δούλεψα για να διατηρήσω αυτή τη νηφαλιότητά μου. Κάποιες μέρες, νιώθω πιο σκοτεινή από άλλες και κάποιες νιώθω σαν αγνή λιακάδα. Αυτή είναι η ζωή – όπως λέμε- και όσο περνούν τα χρόνια, αρχίζω να το αποδέχομαι αυτό» έγραφε στην ανάρτησή της, ενώ πρόσθεσε «Λέω και κάνω πράγματα για τα οποία μετανιώνω και μετά πράγματα για τα οποία είμαι πολύ περήφανη. Ό,τι κι αν συμβαίνει, δεν πίνω. Είμαι μία αλκοολική σε ανάρρωση και η μόνη θεραπεία για τον αλκοολισμό για όσους αναρωτιούνται, δεν είναι το ποτό. Το νιώθω. Μια κατάρα και μια ευλογία είναι για την οποία είμαι διατεθειμένη να πολεμήσω. Αν δυσκολεύεστε, αναρωτιέστε… πηγαίνετε σε μια συνεδρία. Μοιραστείτε το. Όλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι», είχε γράψει η Σοφία Καρβέλα.

Πριν λίγους μήνες η Άννα Βίσση μίλησε ανοιχτά στον Τάσο Τρύφωνος για την περίοδο που η κόρη της, Σοφία Καρβέλα, προσπάθησε να ξεπεράσει τον εθισμό της από το αλκοόλ δηλώνοντας: «Ήμουν εκεί, μαζί πήγαμε σε αυτό το κέντρο που θέλησε να μπει και να αποτοξινωθεί. Θυμάμαι πως όταν τηλεφώνησα για να το κλείσουμε, μου είπαν ότι το ίδιο το παιδί πρέπει να έρθει εδώ, να υπογράψει και να πει ότι η ίδια το θέλει να το κάνει. Εσείς και να θέλετε, δε μετράει η γνώμη σας. Έτσι το αντιμετωπίζουν και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου. Πήγαμε εκεί και ήταν μια δύσκολη περίοδος, για εκείνην ειδικά».

Και πρόσθεσε: «Εγώ γενικά πιστεύω ότι είμαι ένας άνθρωπος, όχι σκληρός, αλλά αντέχω και πιστεύω ότι με την υπομονή, την πίστη και τη θέληση μου να το περάσει… Μέρα με τη μέρα που την έβλεπα να γίνεται καλύτερα, αυτό το πράγμα έσβησε οποιαδήποτε πίκρα και λύπη και στεναχώρια προϋπήρξε. Άλλωστε αν φιλοσοφήσουμε, η ευτυχία προκύπτει από τη λύση της δυστυχίας. Δεν έχουμε γεννηθεί να είμαστε ευτυχισμένοι συνεχώς. Δυστυχισμένοι είμαστε με τα υπαρξιακά μας θέματα και με τα προβλήματα που δίνει ο κόσμος στον καθένας μας. Και η λύση της δυστυχίας είναι η ευτυχία».

κεντρικής: thesofiakarvela



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό