18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σοκ με τη δολοφονία της εγκύου -Τη σκότωσαν μαζί ο σύντροφός της και ο φίλος του

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τον σύντροφό της και τον φίλο του δολοφονήθηκε η 41χρονη έγκυος που είχε εξαφανιστεί από την Πρωτοχρονιά και βρέθηκε χθες, δολοφονημένη σε απόμερο σημείο στη Χαλκιδική.  Οι εικόνες από κάμερες της περιοχής, η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων,το DNA, τα αποτυπώματα και τα πειστήρια του εγκλήματος που βρέθηκαν αποτελούν τα καταλυτικά στοιχεία που οδήγησαν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη νέα γυναικοκτονία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την προανάκριση, την προκαταρκτική νεκροψία και με βάση των στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι του συντρόφου της η άτυχη γυναίκα το βράδυ ανήμερα την Πρωτοχρονιά μετέβη μαζί με τον σύντροφό της στο σπίτι του. Μόλις μπήκε μέσα δέχθηκε επίθεση από τον φίλο του συντρόφου της ο οποίος ενεργώντας βάση κοινού τους σχεδίου και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε, την έδεσε με χειροπέδες και τη φίμωσε με ταινία συσκευασίας. Στη συνέχεια τη μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο όπου τη μαχαίρωσαν στην τραχηλική χώρα και κατόπιν την έβαλαν σε βαλίτσα μπαούλο, που τοποθέτησαν σε ΙΧ και μετέφεραν την άψυχη σορό της στην ερημική τοποθεσία που βρέθηκε. Οι δύο δράστες επέστρεψαν στο σπίτι και κατέστρεψαν τα ίχνη και τα πειστήρια του εγκλήματος, καθάρισαν και εξαφάνισαν τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος, το μαχαίρι και το στρώμα του κρεβατιού που έγινε η δολοφονία και όπως προέκυψε αργότερα έφερε ίχνη αίματος. Μάλιστα έβαλαν στο κρεβάτι άλλο στρώμα ενώ αφαίρεσαν από το θύμα 80 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Οι διαφορετικοί ισχυρισμοί των δραστών και το κίνητρο της ειδεχθούς δολοφονίας

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί πως σύγχυση επικρατεί από τους πρώτους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για την άγρια γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη.

Ο σύντροφος της 41χρονης φέρεται να ισχυρίζεται πως είχαν αποφασίσει να κάνουν ληστεία στο πατρικό της εγκύου ενώ ο φίλος του σε μια άλλη εκδοχή, υποστηρίζει ότι είχαν αποφασίσει να σκηνοθετήσουν ληστεία γιατί του χρωστούσε λεφτά ο σύντροφος της 41χρονης και με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταλάβαινε πως χρωστούσε λεφτά.

Μέχρι στιγμής η εκτίμηση είναι πως το κίνητρο της δολοφονίας είναι οικονομικό ενώ ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας λέει πως ό,τι έχει να πει θα το πει στον εισαγγελέα.

Επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές

Πάντως από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος της41χρονης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών, ισχυριζόμενος πως η γυναίκα τού έστειλε μήνυμα μόλις χάθηκαν τα ίχνη της κι ότι πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το κοινό τους ταμείο.

Επίσης, μετά την αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατήγγειλε ότι αυτό παραβιάστηκε. Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν το προηγούμενο 24ωρο επέστρεψε στο σπίτι (παρουσία δικηγόρου και δύο αστυνομικών) για να πάρει κάποια πράγματα, που ενδεχομένως να συνδέονται με την έρευνα, διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή, το ίδιο και οι μπαλκονόπορτες, ενώ έλειπαν κάποια αντικείμενα και άλλα είχαν αλλάξει θέση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο σύντροφος της εγκύου έχει επίσης καταδικαστεί για τον πολύ σοβαρό ξυλοδαρμό της αδερφής του. Ειδικότερα, 2 – 3 χρόνια πριν, ξυλοκόπησε κατ’ εξακολούθηση την αδερφή του και μάλιστα η γυναίκα νοσηλεύτηκε με κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, όλα έγιναν επειδή σταμάτησε να του δίνει χρήματα.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές απαγόρευσαν στον σύντροφο της 41χρονης να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα, ενώ το κινητό του είχε μπει από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης της εγκύου στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό