27.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σοκάρει βίντεο-ντοκουμέντο της δολοφονίας άστεγου που μιμούταν τον Μάικλ Τζόρνταν στο Μετρό της Νέας Υόρκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 24χρονος βετεράνος πεζοναύτης που του έκανε κεφαλοκλείδωμα προκαλώντας του ασφυξία αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες

Σοκάρει η δολοφονία ενός άστεγου άνδρα με ψυχιατρικά προβλήματα μέσα στο Μετρό της Νέας Υόρκης, με τη συμμετοχή τριών ανδρών, που κατέγραψε με το κινητό του ο δημοσιογράφος Χουάν Αλμπέρτο ​​Βάσκεθ.

Ο Τζόρνταν Νίλι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο, καθώς μιμούταν με εξαιρετικό τρόπο τον Μάικλ Τζάκσον για να βγάλει τα προς το ζην. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 28 Απριλίου στο Μετρό. Ο 30χρονος άστεγος μίμος του Μάικλ Τζάκσον βρισκόταν μέσα σε τρένο και φώναζε ότι πεινούσε και ότι ήταν έτοιμος να πεθάνει. Τότε, τρεις άνδρες του επιτέθηκαν και τον ακινητοποίησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Σε βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος, φαίνεται ο 30χρονος να βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος από τρεις άνδρες. Ο ένας, βετεράνος πεζοναύτης, τον κρατούσε κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα για τουλάχιστον 3 λεπτά, με τον Τζόρνταν να προσπαθεί μάταια να απελευθερωθεί. Ένας δεύτερος επιβάτης κρατούσε τα χέρια του, ενώ ο τρίτος τον κρατούσε από τους ώμους. Ο Νίλι έχασε τις αισθήσεις του. Το τρένο σταμάτησε και το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία.

This is Jordan Neely, a homeless Black man with a history of mental illness, being choked to death by an ex marine for allegedly yelling at passengers.

NYPD let his killer go.

Imagine a Black ex marine choking a homeless white man to death and police letting him walk away. pic.twitter.com/fm776Z6vEf

— Bishop Talbert Swan (@TalbertSwan) May 4, 2023

Ο 24χρονος βετεράνος που του έκανε κεφαλοκλείδωμα, τέθηκε υπό κράτηση, ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Ο δημοσιογράφος Χουάν Αλμπέρτο ​​Βάσκεθ που κατέγραψε το περιστατικό, είπε στη New York Post, ότι ο Τζόρνταν ούρλιαζε «με επιθετικό τρόπο» και παραπονιόταν ότι πεινούσε και διψούσε. «Ο κ. Νίλι δεν επιτέθηκε σωματικά σε κανέναν. Ο βετεράνος τον πλησίασε, όταν πέταξε το σακάκι του στο έδαφος», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες ώρες έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διαδηλώσεις στο Μετρό και στους δρόμους του Μανχάταν μετά τον θάνατο του 30χρονου, με τους διαδηλωτές να ζητούν τη σύλληψη των υπευθύνων.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό