23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σκόρερ στο «Καραϊσκάκη» με τη Δυτική Γερμανία []

Ειδήσεις Ελλάδα

Φτωχότερο είναι το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μιας και έγινε γνωστό πως «έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ένας άνθρωπος που έχει συνδυάσει το όνομά του με την Μπάγερν Μονάχου και την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ο σπουδαίος αμυντικός μάλιστα, είχε καταφέρει να σκοράρει και κόντρα στην εθνική ομάδα της χώρας μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η εθνική Ελλάδος έχει έρθει αντιμέτωπη με τη Γερμανία στο ποδόσφαιρο. Οι δύο ομάδες είχαν δώσει τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στις 20 Νοεμβρίου το 1960, με τους Γερμανούς να επικρατούν με 3-0 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» έχει αντιμετωπίσει τη Δυτική Γερμανία και σε φιλικό. Ένα ματς στο οποίο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Εθνική είχε υποδεχτεί τους Γερμανούς στο «Καραϊσκάκη» στις 22 Νοεμβρίου το 1970. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει με 3-1, χάρις τα γκολ των Νέτσερ (30′), Γκραμπόφσκι (41′), αλλά και Μπεκενμπάουερ, ο οποίος είχε πετύχει το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης στο 73′. 

Το μοναδικό γκολ για την εθνική μας ομάδα σε εκείνη την αναμέτρηση, είχε πετύχει ο Γιούτσος στο 52′, ο οποίος είχε μειώσει σε 1-2.

Απολαύστε τα γκολ από το παιχνίδι που είχε δώσει η Ελλάδα με τη Δυτική Γερμανία:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό