19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Σκοράρει» η Ελλάδα στη Γκάνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Γκάνα για την Υπουργική Σύνοδο του ΟΗΕ για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου, στην Τέμα, όπου συναντήθηκε με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα, τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού Πίτερ Οφορίκουε και τον πρώην αμυντικό των «ερυθρόλευκων» (και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ) Κόφι Αμπονσά.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο σχολείο: «Ήταν σήμερα μια μεγάλη χαρά, τολμώ να πω μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης για μένα, να έρθω πάλι εδώ στην Τέμα της Άκκρα, στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου,  παραμονή της γιορτής του Αγίου και να γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά εδώ την αυριανή μεγάλη γιορτή.

Φωτο: ΥΠΕΞ

»Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω, κατ’ αρχάς, όσους συνεισφέρουν σε αυτήν τη μοναδική προσπάθεια, τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο και το Ίδρυμά του, τον Βαγγέλη Μυτιληναίο και το Ίδρυμά του, όλους τους πολλούς εθελοντές που έχουν δημιουργήσει μία ζεστή, ελληνική, φιλόξενη γωνιά, για τα παιδιά αυτής της δύσκολης να επιβιώσεις περιοχής.

»Να επαναλάβω και πάλι ότι το ελληνικό κράτος και η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια και να την υποστηρίζει. Υποσχέθηκα ήδη ότι θα δώσουμε τα υπόλοιπα χρήματα για να τελειώσει το γήπεδο “Γιάννης Αντετοκούνμπο”, ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μπάσκετ και μετά θα φτιάξουμε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι εδώ δυο παλιοί παίκτες (Πίτερ Οφορίκουε και Κόφι Αμπονσά), οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να μάθουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν δύο πολύ καλές ομάδες, μία στο μπάσκετ και μία στο ποδόσφαιρο. Να σας πω και πάλι ότι είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι  σήμερα εδώ».

Φωτο: ΥΠΕΞ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό