23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σκληρή απάντηση ΣΚΑΪ στον Αντώνη Κανάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσω ανακοίνωσης απάντησε ο ΣΚΑΪ στον Αντώνη Κανάκη και τα όσα είπε, το βράδυ της Δευτέρας, μέσα από την εκπομπή του «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1.

«Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά την λειτουργία της δικαιοσύνης, τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου. Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Κανάκης, τη Δευτέρα, σχολίασε χαρακτηριστικά βάζοντας στο στόχαστρο το κανάλι του Φαλήρου και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. «Υπάρχει ένας κανόνας στη σάτιρα που λέει ότι αυτοί που ενοχλούνται περισσότερο είναι αυτοί που είναι ένοχοι για όλα όσα η σάτιρα τους καταλογίζει. Στο παρελθόν, όταν η πολιτική και η δημοσιογραφική εξουσία δέχονταν τα βέλη της σάτιρας, δεν έμπαιναν ποτέ στη διαδικασία του διαλόγου. Είχαν τουλάχιστον την ανωτερότητα και το μεγαλείο να τη δεχτούν. Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί είναι μικροί οι άνθρωποι που εμπλέκονται αλλά και γιατί έχουν αυτό το στοιχείο της επιβολής, που θέλουν να ελέγξουν τα πάντα…

Πουθενά παγκοσμίως δεν θα ήταν θέμα αυτό το πράγμα. Μόνο στην Ελλάδα – μάλλον – συζητάμε για την ελευθερία του λόγου, της Τέχνης και της σάτιρας. Αν δείτε τι έχει ειπωθεί μέσω της μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο για την πολιτική ή για κοινωνικούς λόγους… γίνονται πολιτιστικές αναφορές, βραβεύονται αυτά τα έργα. Μόνο όμως στο δικό μας μικροαστικό και ό,τι να ΄ναι περιβάλλον μπορούμε να συζητάμε τέτοια πράγματα», επισήμανε ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής.

«Μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται. Είμαστε Ιράν, είμαστε τόσο πίσω και το σύστημα παίζει αυτό το παιχνίδι τόσο ανεγκέφαλα με τέτοια θέματα όπως είναι η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα οποιουδήποτε καλλιτέχνη να εκφράζει ό,τι θέλει. Και ξαναλέμε: όλα αυτά από ένα αυθαίρετο συμπέρασμα και μία διαστρέβλωση της αλήθειας, γιατί έτσι τους βολεύει. Είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα αυτά.

Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν απαντούν επί της ουσίας, πάντα και μόνο λασπολογία. Το τι βία έχουμε υποστεί εμείς από αυτούς… θυμάστε τι έλεγαν τότε για τα Τέμπη; Θυμάστε τις εκπομπές που είχαμε κάνει τότε και η ΕΣΗΕΑ αντί να επιτεθεί σε αυτούς τους ανθρώπους έβγαλε ανακοίνωση εναντίον μας. Τα θυμάστε αυτά τα πράγματα;», ανέφερε στη συνέχεια μέσα από το «Ράδιο Αρβύλα» ο Αντώνης Κανάκης.

«Υπάρχει και αυτή η διχαστική λογική ότι ή συμφωνείς μαζί τους ή αν διαφωνείς είσαι αριστερός. Δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες σε αυτή τη χώρα, ελεύθεροι ανεξάρτητοι πολίτες. Αυτό το δίπολο πάντα, γιατί αυτό μας βολεύει. Άρη, μη στεναχωριέσαι. Αν δεν αρκούν τα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα του αφεντικού σου, με τα οποία κινείσαι, οι μυστικοί αστυνομικοί που σε φυλάνε, τα ελικόπτερα που πετάνε από πάνω σου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που παραμονεύουν… θα σε προστατεύσουμε εμείς, γιατί είσαι ένα πολύτιμο αγαθό για τη σάτιρα και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να σε πειράξει», κατέληξε ο Αντώνης Κανάκης.

Η δικαστική διαμάχη και η απόφαση

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά εκτυλίσσονται στον απόηχο της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, νόμιμη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την καταγγελία της σύμβασης από τον ΣΚΑΙ με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία TONY PRODUCTIONS, τον Ιανουάριο του 2020.

Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και να τους καταβληθεί αποζημίωση ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον κ. Κανάκη, προσωπικά.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρείας, κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο κ.Κανάκης, όσο και η TONY PRODUCTIONS παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο». Παράλληλα, το δικαστήριο αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα για τον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει πίσω ποσό άνω των 250.000 ευρώ από τους αντιδίκους που κατέβαλε για εκπομπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Επιπλέον, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία να καταβάλλουν δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό