20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Σιγκαπούρη: Απαιτούνται 101.000 ευρώ για να αποκτήσει κάποιος αυτοκίνητο και σε αυτά δεν περιλαμβάνει το αυτοκίνητο

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάποιος εάν θέλει να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο στη Σιγκαπούρη καλείται να πληρώσει το ποσό των 101.312 ευρώ για να πάρει στη κατοχή του ένα πιστοποιητικό ιδιοκτησίας αυτοκινήτου.
Βάσει του συστήματος που ισχύει στη Σιγκαπούρη από το 1990 για τον έλεγχο του αριθμού των οχημάτων στη μικρή σε έκταση ασιατική χώρα, οι κάτοχοι αυτοκινήτου οφείλουν να αγοράσουν προηγουμένως ένα “πιστοποιητικό δικαιώματος” διάρκειας 10 ετών.
Η απόκτηση του πιστοποιητικού επιτυγχάνεται μέσω διαδικασίας υποβολής προσφορών, ωστόσο η ανάκαμψη μετά την πανδημία εκτίναξε το κόστος απόκτησης οχημάτων στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
Πλέον, για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, το κόστος του πιστοποιητικού έχει υπερτετραπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2020, φτάνοντας τα 146.000 δολάρια Σιγκαπούρης (101.312 ευρώ).

Συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού, των τελών ταξινόμησης και των φόρων, η τιμή ενός αυτοκινήτου που κοστίζει κάτω από 30.0000 δολάρια (28.500 ευρώ) στις ΗΠΑ, ανέρχεται σε πάνω από 171.000 ευρώ στη Σιγκαπούρη. Ένα μικρό διαμέρισμα στην ασιατική πόλη-κράτος, επιδοτούμενο από την κυβέρνηση, κοστίζει περίπου 85.500 ευρώ.
Το 2020, όταν λιγότεροι άνθρωποι στη Σιγκαπούρη οδηγούσαν λόγω της πανδημίας, η χαμηλότερη ζήτηση για το πιστοποιητικό είχε οδηγήσει στην πτώση της τιμής του στα 21.000 ευρώ. Ωστόσο, η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας μετά την πανδημία της Co-19 οδήγησε σε περισσότερες αγορές αυτοκινήτων.
Ο συνολικός αριθμός οχημάτων που βρίσκονται στον δρόμο, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 950.000, σε μία χώρα με πληθυσμό 5,9 εκατ. κατοίκων.

Ο αριθμός των νέων διαθέσιμων πιστοποιητικών εξαρτάται από το πόσα παλαιότερα αυτοκίνητα έχουν διαγραφεί από τα μητρώα.
Η εκτόξευση της τιμής του πιστοποιητικό ιδιοκτησίας αυτοκινήτου, καθιστά τα αυτοκίνητα απλησίαστα για την πλειονότητα της μεσαίας τάξης της Σιγκαπούρης. Ο μέσος ετήσιος μισθός των νοικοκυριών στη Σιγκαπούρη είναι περίπου 84.000 ευρώ.
Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης έχουν πληγεί από τον επίμονο πληθωρισμό και την επιβράδυνση της οικονομίας, ενώ ορισμένοι πουλούν τα αυτοκίνητα που αγόρασαν όταν οι τιμές των πιστοποιητικών ήταν χαμηλές, προκειμένου να βγάλουν κέρδος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό