35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Σημαντικό πλήγμα αλλά αναγκαία η μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων

Ειδήσεις Ελλάδα

«Σημαντικό πλήγμα για την δημόσια υγεία» χαρακτήρισε την απόφαση μείωσης κατά 80% των τακτικών χειρουργείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Την χαρακτήρισε ωστόσο «αναγκαία απόφαση λόγω της πίεσης που έχει δεχθεί το ΕΣΥ από τους ανεμβολίαστους» 

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, απέκλεισε για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο lockdown τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη ισορροπιστική πολιτική με στόχο να παραμείνουν ανοιχτές κοινωνία και οικονομία και παράλληλα εντατικοποιεί τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ». 

Πάνω από 750 κρεβάτια για co από ιδιωτικές κλινικές 

Απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικού χαρακτήρα κριτική, σε σχέση με το αίτημα του για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών τονίζοντας «πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πάνω από 750 κρεβάτια για co από ιδιωτικές κλινικές στην Βόρεια Ελλάδα και αντίστοιχα και στην Αττική καθώς και την αξιοποίηση των δομών του ιδιωτικού τομέα» προσθέτοντας ότι «η  επίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την επίταξη είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα χώρας που αποδίδει της συνέπειες της πανδημίας στον πρωθυπουργό 

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι το μόνο κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που αποδίδει τις συνέπειες της πανδημίας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και όταν ασκεί κριτική σε πράγματα που αντιλαμβάνεται πως η κυβέρνηση ήδη τα έχει κάνει απλώς πλειοδοτεί». 

“Προσθέσαμε άλλα 1500 λεωφορεία”

Απαντώντας στις κατηγορίες για συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί: «προσθέσαμε άλλα 1500 λεωφορεία και μειώσαμε τους χρόνους στο Μετρό. Κι επειδή όντως τις πρωινές ώρες υπάρχει συνωστισμός προχωρήσαμε και στο μέτρο του κυλιόμενου ωραρίου»

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό