18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σημαντική πτώση για τον S&P 500- Σε χαμηλά Φεβρουαρίου ο Nasdaq

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημαντική πτώση σημείωσε ο S&P 500, στον απόηχο των αποθαρρυντικών αποτελεσμάτων του μητρικού ομίλου της Google, Alphabet και της νέας ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων.

Ο δείκτης υποχώρησε 1,43% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 4.186,77 μονάδες, κάτω από το «ψυχολογικό φράγμα» των 4.200 μονάδων, το οποίο παρακολουθείται στενά από τους αναλυτές. Είναι η πρώτη φορά από το Μάιο που ο δείκτης υποχωρεί κάτω από αυτό το ορόσημο. Η πτώση επιταχύνθηκε από τη στιγμή που ο δείκτης έσπασε πτωτικά το επίπεδο αυτό.

Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 2,43%, στις 12.821,22 μονάδες, στην χειρότερη συνεδρίαση από τις 21 Φεβρουαρίου, οπότε είχε καταγράψει απώλειες 2,5%. Ο Dow Jones ωστόσο υποχώρησε 105,45 μονάδες ή 0,32% κλείνοντας στις 33.035,93 μονάδες.

Η μετοχή της Alphabet υποχώρησε περισσότερο από 9%, καθώς τα αποτελέσματα στο τμήμα cloud δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προβλέψεις των αναλυτών. Η πτώση της μετοχής της Alphabet είναι η χειρότερη από το Μάρτιο του 2020. Ο κλάδος παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας του S&P 500 σημείωσε την χειρότερη συνεδρίαση από τον Φεβρουάριο του 2022.Πτώση 1,4% και 5,6% κατέγραψαν αντίστοιχα και οι μετοχές των Apple και Amazon. Η Amazon αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Παρότι η προσοχή των επενδυτών είναι επικεντρωμένη στα εταιρικά κέρδη αυτή την εβδομάδα, εξακολουθούν να παρακολουθούν τις ομολογιακές αποδόσεις, που βρίσκονται κοντά σε υψηλά πολλών ετών. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε 11 μονάδες βάσης στο 4,95%, πολύ κοντά στο επίπεδο που άγγιξε στην αρχή της εβδομάδας, άνω του 5%, πλήττοντας τους επενδυτές και ειδικά τον τεχνολογικό κλάδο.

«Τα εταιρικά κέρδη μονοπωλούν το ενδιαφέρον, όμως δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από την αγορά ομολόγων», λέει χαρακτηριστικά ο Εντ Μόια, αναλυτής της Oanda.

Eξαίρεση ωστόσο αποτέλεσε η μετοχή της Microsoft η οποία δεν ακολούθησε την τάση των υπόλοιπων τεχνολογικών, ενισχυόμενη 3% καθώς τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Να σημειωθεί ότι το 29% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μέχρι στιγμής. Από αυτές, το 78% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις αναλυτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό