20.2 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σημάδεψαν με βαλλιστικούς πυραύλους πόλη του Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης δήλωσαν ότι η οργάνωσή τους πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση προς την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το σύστημά του αντιαεροπορικής άμυνας «Arrow» αναχαίτισε επιτυχώς έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε σε ισραηλινό έδαφος σήμερα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι Χούθι δηλώνουν ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας , η οποία βομβαρδίζεται ασταμάτητα από το Ισραήλ μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, και το ξέσπασμα του πολέμου.

«Κλιμάκωση»

Την Τετάρτη περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) οι αντάρτες Χούθι «εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων (…) προς τον κόλπο του Άντεν», επεσήμανε η Centcom σε ανακοίνωση.

Λιγότερο από μία ώρα αργότερα το ίδιο αντιτορπιλικό «κατέρριψε τρία ιρανικά drones», τα οποία βρίσκονταν «εκεί κοντά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το βράδυ η Centcom ανακοίνωσε ότι από τα αμερικανικά πλήγματα καταστράφηκαν δέκα drones και ένα διοικητικό κέντρο των Χούθι «τα οποία αποτελούσαν άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία και τα αμερικανικά πολεμικά πλοία».

Νωρίτερα την Τετάρτη ο αμερικανικός στρατός είχε σχολιάσει ότι κατέστρεψε έναν πύραυλο εδάφους- αέρος των Χούθι, έτοιμο να εκτοξευθεί από την Υεμένη ο οποίος απειλούσε αμερικανικά αεροσκάφη.

Οι σιίτες αντάρτες δήλωσαν την Τετάρτη ότι στοχοθέτησαν το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Gravely.

Εξάλλου και άλλες ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες έχουν επιτεθεί τους τελευταίους μήνες εναντίον αμερικανικών βάσεων στη Συρία και το Ιράκ.

Μία από αυτές τις επιθέσεις, την Κυριακή, κόστισε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία, στα συριακά σύνορα. Η Ουάσινγκτον απέδωσε την ευθύνη για την επίθεση αυτή στην «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», μια συμμαχία μαχητών που προέρχονται από ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες.

Οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν επιδιώκουν «κλιμάκωση» της έντασης στη Μέση Ανατολή, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό