16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε 2 ημέρες η Τροχαία πήρε τις πινακίδες από 266 διπλοπαρκάρισμα αυτοκίνητα στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στοχευμένους ελέγχους για το διπλοπαρκάρισμα στην Αθήνα πραγματοποιεί η Τροχαία στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου άμεσων ολιστικών παρεμβάσεων -που ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στις 11 Σεπτεμβρίου- για την αναδιάρθρωση, την εντατικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης σε θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι έλεγχοι για διπλοπαρκάρισμα έχουν δεσπόζουσα θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για την προτεραιοποίηση της οδικής ασφάλειας στην Αττική.
Οι απροσπέλαστοι δρόμοι
Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν 15 λεωφόροι και οδοί στην Αττική (Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Άριστοτελους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Βεΐκου, Αχαρνών, Γ’ Σεπτεμβρίου, Γούναρη, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Γρ. Λαμπράκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Ελ. Βενιζέλου) αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στο διπλοπαρκάρισμα.

Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί εκεί και μόνο τις δύο τελευταίες μέρες -Δευτέρα και Τρίτη- βεβαιώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 266 παραβάσεις, που επέφεραν χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.
Έλεγχοι
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.
Την Τρίτη βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.
Το σχέδιο του υπουργείου
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η οδική ασφάλεια είναι σαφής προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και η αντιμετώπιση του διπλοπαρκακαρίσματος αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού προς αυτή την κατεύθυνση. Καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλίες αποσπασματικού χαρακτήρα, αλλά για ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί με συνέπεια, καθώς συνδέεται με βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών και έχει αντίκτυπο σε όλους τους κατοίκους.
Όπως επισημαίνεται θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι προκειμένου να περιοριστεί δραστικά αυτό το φαινόμενο και να διαμορφωθεί κουλτούρα αποφυγής σε ό,τι αφορά το διπλοπαρκάρισμα και την παράνομη στάθμευση.
Διάβασε ακόμη
Γεμίζουν με κάμερες οι δρόμοι της Αθήνας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό