23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε ΦΕΚ η απαλλαγή από τη συμμετοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την οποία οι πληγέντες από τις πλημμύρες κατά την κακοκαιρία «Daniel» του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη χορήγηση φαρμάκων, εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων.

Όπως ορίζεται στο ΦΕΚ, το οποίο συνυπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και  ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπως και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και Αθανάσιος Πετραλιάς, και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, οι αποδεδειγμένα πληγέντες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2024.

Η απαλλαγή των δικαιούχων πραγματοποιείται κατά τον χρόνο έκδοσης των συνταγών, παραπεμπτικών και γνωματεύσεων, μέσω ειδικής και κατάλληλης παραμετροποίησης του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ και των συστημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ως ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των 100 ευρώ, ενώ παράλληλα οι δαπάνες που αφορούν στην εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων παροχών των δικαιούχων πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel» θα υποβάλλονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διακριτά, έτσι ώστε η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή των δικαιούχων από τη συμμετοχή να αναζητηθεί κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως αποσκοπεί στην άμεση και αποτελεσματική κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των πολιτών που επλήγησαν, «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η ελληνική κυβέρνηση στέκεται σταθερά στο πλευρό των πληγέντων».

Θεσσαλία: 14η πληρωμή πρώτης αρωγής – 92 εκατ. ευρώ σε 24.500 πλημμυροπαθείς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό