14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σε τυφώνα ενισχύθηκε η καταιγίδα Ιντάλια- Απειλεί την Φλόριντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τροπική καταιγίδα Ιντάλια αναμενόταν να ενταθεί σε μεγάλο τυφώνα τη Δευτέρα, καθώς κατευθυνόταν προς τις ακτές του Κόλπου της Φλόριντα, όπου οι αρχές κάλεσαν εκατομμύρια κατοίκους να προετοιμαστούν για εκκένωση πριν από την αναμενόμενη προσγείωση νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ιντάλια, με μέγιστους διατηρήσιμους ανέμους 65 μίλια/ώρα (105 χλμ/ώρα), στροβιλίζεται στην Καραϊβική τη Δευτέρα περίπου 90 μίλια ανοικτά της δυτικής Κούβας, κινούμενη βόρεια με ταχύτητα 8 μίλια/ώρα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων σε μια συμβουλή στις 7 π.μ. EDT.

Η αυξανόμενη ένταση της καταιγίδας και η τρέχουσα βόρεια πορεία της έθεσαν περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους της Φλόριντα σε επιφυλακή για τυφώνα και τροπική καταιγίδα.

Η Ιντάλια προβλέπεται να είναι κατηγορίας 3 στην κλίμακα ανέμων των τυφώνων Saffir-Simpson όταν προσγειωθεί στην περιοχή Big Bend της βόρειας Φλόριντα, όπου το panhandle μεταπίπτει στη χερσόνησο, ανέφερε το κέντρο τυφώνων.

Μέχρι την Τρίτη, η ακτή του Κόλπου της Φλόριντα, η νοτιοανατολική Τζόρτζια και η ανατολική Βόρεια και Νότια Καρολίνα θα πρέπει να περιμένουν καταρρακτώδεις βροχές 4 έως 8 ιντσών (10 έως 20 εκατοστών) που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διάσπαρτες λάμψεις και να ξεκινήσουν πλημμύρες στις πόλεις.

Μαζί με τη δυνατή βροχή, οι άνεμοι άνω των 110 μιλίων την ώρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απειλητική για τη ζωή κύμα καταιγίδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό