16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σε τελικό στάδιο η ψηφιακή πλατφόρμα για αριθμούς προτεραιότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε τελικό στάδιο δοκιμών βρίσκεται η ψηφιακή πλατφόρμα για αριθμούς προτεραιότητας στο Κτηματολόγιο, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά στο κινητό τους.

«Δεν θα υπάρχει λόγος να περιμένουν στην ουρά και δεν θα αναγνωρίζονται χαρτάκια που πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι» πρόσθεσε.

«Είμαστε σε τελικό στάδιο δοκιμών και την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα αυτή θα λειτουργεί» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις εικόνες με ουρές έξω από το Κτηματολόγιο, ανέφερε ότι «έχει δίκιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται, είναι όντως απαράδεκτες οι εικόνες».

Ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της η νέα ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε συναντήσεις με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματικούς συλλόγους.

«Παραλάβαμε μια μεγάλη προσπάθεια από την προηγούμενη ηγεσία, πολύ καλή δουλειά προετοιμασίας για να ετοιμαστούν ψηφιακές πλατφόρμες οι οποίες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να πάμε στη λειτουργία της ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τις 25 Ιουλίου, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνει στην ουρά ο κόσμος» σημείωσε.

Κυβέρνηση: Από 25/07 η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων

Νωρίτερα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε σχόλιό του ανέφερε ότι από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr. Σύμφωνα με το υπουργείο, «αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική».

Όπως πρόσθεσε το υπουργείο, για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται  αναμονή στην ουρά. «Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων» κατέληξε στο σχόλιό του το υπουργείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό